Спорт

Повреда је оставила последице – Јокић непрепознатљив у финишу сезоне

Денвер је осигурао прво место у плеј-офу на Западу, али се не налази у доброј форми пред доигравање
Повреда је оставила последице – Јокић непрепознатљив у финишу сезоне© Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Кошаркаши Денвер нагетса доживели су нови пораз, овога пута у Солт Лејк Ситију боља је била Јута резултатом 118:114.

Екипа Мајкла Мелоуна је исписала историју франшизе и први пут ће од настанка бити на челу табеле у плеј-офу, али форма не може да радује никога из Колорада.

Посебно не стање у којем се налази најбољи играч Никола Јокић, који је због повреде пропустио претходне три утакмице, а по повратку на паркет је наставио са бледим партијама.

Јокић је на паркету провео 26 минута и за то време забележио невероватан дабл-дабл од шест поена (2/5 шут из игре, 0/1 за три, 2/2 са пенала), 10 скокова и 10 асистенција.

То му је био тек трећи пут од почетка сезоне да је из игре шутирао мање од 50%.

Момак из Сомбора је почетком четврте четвртине изашао из игре и више се није враћао, а Денвер је успео да прокоцка победу, иако се вратио из "дебелог" минуса у првом полувремену.

Српски репрезентативац се највероватније опростио од трећег узастопног МВП признања, иако је током читаве сезоне био најбољи појединац у најјачој лиги на свету.

Поред Јокића, запажену ролу у Денверу имао је Кентавијус Калдвел-Поуп са 21 поеном и три асистенције.

Најефикаснији у победничком тиму био је Очаји Агбаџи са 28 поена, уз три скока и три асистенције, а пратио га је Лука Шаманић са 23 поена и осам скокова, што је била једна од бољих партија у каријери.

Денвер има још једну утакмицу у регуларном делу шампионата, а онда ће у првој рунди плеј-офа играти против бољег из плеј-ин турнира.

Потенцијални ривали су му Минесота тимбервулвси, Оклахома Сити тандер, Лос Анђелес лејкерси и Њу Орлеанс пеликанси.

image
VV inauguration
banner