Спорт

Све смо ближи дуелу Јокића и Покушевског у плеј-офу НБА лиге

Кошаркаши Оклахома Сити тандера пласирали су се у "финале" плеј-ин турнира Западне конференције НБА лиге
Све смо ближи дуелу Јокића и Покушевског у плеј-офу НБА лиге© Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton

Оклахома је на гостујућем терену у Њу Орлеансу савладала Пеликансе резултатом 123:118 и има прилику да се домогне доигравања.

Пред Тандером је дуел против Минесота тимбервулвса за последњу карту за плеј-оф, пошто су "вукови" претходно поражени од Лос Анђелес лејкерса.

У случају тријумфа, екипа за коју игра наш Алексеј Покушевски, у првој рунди ићи ће на првопласирани тим Запада, а то су Денвер нагетси, које са великим успехом предводи Никола Јокић.

Ипак, питање је да ли ће Покушевски бити у саставу јер је пропустио добар део сезоне због повреде, укључујући и окршај са "пеликанима".

Гости су успели да тријумфују у веома неизвесном мечу у којем су се екипе више пута мењале у вођству. Оклахома је у финишу утакмице дошла до предности коју је успела да сачува у пенал завршници.

Шај Гилџус-Александер је носио Тандер са 32 поена, те је преломио меч скок-шутом и са четири кључна слободна бацања у последњих 30 секунди меча. Њега је пратио Џош Гиди са 31 поеном, 10 асистенција и девет скокова, док је Лу Дорт додао 27 поена.

Пеликансе је у последњем мечу сезоне предводио Брендон Инграм са 30 поена, од чега је 20 убацио у другом полувремену, укључујући тројку на 4,3 секунде пре краја за последњу наду Њу Орлеанса.

Тандер ће гостовати код Минесоте у ноћи између петка и суботе по средњоевропском времену.

image
VV inauguration
banner