Спорт

Новак наставља поход у Монте Карлу, следећи изазивач му је Лоренцо Музети

Новак Ђоковић наставља пут ка титули у "кнежевини" и у четвртак га очекује дуел трећег кола премијерног турнира из серије 1.000 на најспоријој подлози
Новак наставља поход у Монте Карлу, следећи изазивач му је Лоренцо МузетиGetty © Clive Brunskill

Ђоковић ће се састати са Италијаном Лоренцом Музетијем, тренутно 21. играчем на АТП ранг-листи и њихов дуел неће почети пре 15 часова.

Окршај је планиран је као трећи меч дана на стадиону "Реније трећи".

Програм на овом терену од 11 сати ће отворити Пољак Хуберт Хуркач и Италијан Јаник Синер, а потом следи дуел Чилеанца Николаса Јарија и Грка Стефаноса Циципаса, који брани титулу у Монте Карлу.

Светски "број 1" поново је прескочио турнеју по Америци и у Монте Карлу је наступио први пут после неколико седмица паузе. У уводном сусрету имао је проблема, очигледно је било да је "зарђао", али је савладао мало познатог Руса Ивана Гахова у два сета.

С друге стране, Лоренцо је морао да победи два противника – прво је елиминисао нашег Миомира Кецмановића, а онда и декласирао сународника Луку Нардија, не препустивши му ниједан гем (6:0, 6:0).

Ђоковић и Музети одиграли су три међусобна дуела до сада, а српски тенисер има максималан учинак.

Посебно импресиван био је онај на Ролан Гаросу 2021. године, када се Новак вратио са ивице амбиса и преокренуо после два изгубљена сета, након чега је Италијан предао због повреде.

Победник овог сусрета у четвртфиналу ће се састати са бољим из двобоја Хуркача и Синера.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.779.335 евра.

image