Спорт

Анчелоти: Енглези мисле да имају најјаче првенство, али је реалност другачија

Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти изјавио је да његов тим још увек није осигурао полуфинале Лиге шампиона. Италијански стручњак додао је да Енглези мисле да је Премијер лига најјача, али да је реалност другачија
Анчелоти: Енглези мисле да имају најјаче првенство, али је реалност другачијаGetty © Florencia Tan Jun

Реал Мадрид је савладао Челси са 2:0 и на корак је од пласмана у полуфинале елитног европског такмичења.

Ипак, тренер "лос бланкоса" изјавио је да посао није готов.

"Ништа није сигурно, па тако ни Реалово или Ситијево место у полуфиналу. Имамо предност, али ово је Лига шампиона и морамо да играмо још 90 минута. Енглески фудбал је врло конкурентан и на врло високом нивоу. Не изненађује ме што је Манчестер Сити фаворит", рекао је Анчелоти, али потом додао да не мисли да је енглески фудбал најквалитетнији на свету.

"Реалност је мало другачија, бар у Европи. Прошле године је шпански тим елиминисао два енглеска тима. Енглези мисле да имају најјачу лигу, али постоје и друга првенства у Европи, попут Шпаније и Италије која су и даље конкурентна да се такмиче иако имају мање новца", истакао је Анчелоти.

Осврнуо се италијански тренер на критике које му упућује стручна јавност.

"Слушам критике, то је нормална ствар. Живимо у свету где морате да слушате људе, ваш клуб, ваше играче. Постоји разумљива критика и она без покрића. Она размуљива вам помаже да напредујете. Финално оцењивање биће на крају сезоне. Сезона има потенцијал да буде успешна али и да оде на другу страну", закључио је Анчелоти.

Реал Мадрид ће покушати да одбрани титулу у Лиги шампиона, а у борби је и за трофеј у Купу Краља, где ће у финалу играти са Осасуном.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner