Спорт

Лоша вест за Ђоковића - не игра у Мадриду, огласили се организатори

После лошег резултата у Бањалуци, освајач 22 гренд слем трофеја одлучио је да прескочи наредни мастерс у престоници Шпаније
Лоша вест за Ђоковића - не игра у Мадриду, огласили се организаториGetty © Clive Brunskill / Staff

Нова лоша вест за Новака Ђоковића - најбољи тенисер света неће наступити на мастерсу у Мадриду, саопштили су организатори турнира.

Ђоковић је после испадања у трећем колу мастерса у Монте Карлу и четвртфиналу Српска опена одлучио да прескочи турнир у престоници Шпаније.

"Новак Ђоковић није у могућности да се такмичи у Мадриду. Желимо ти брз опоравак, надамо се да се што пре видимо на терену, Ноле", стоји у саопштењу организатора.

Тај турнир игра се од 26. априла до 7. маја, а Ђоковић ће га још једном прескочити, као што је неретко чинио и претходних сезона. Најбољи играч света не игра добро у последњих неколико недеља, а очито има и проблема са лактом.

Све то били су разлози за Ђоковића да се фокусира на преостале турнире на шљаци, како би их што здравији и спремнији дочекао. После Мадрида, следи и мастерс у Риму где Новак брани титулу, а онда и врхунац сезоне шљаке на Ролан Гаросу.

image