Спорт

Ембид узео Јокићу МВП круну, па доживео најубедљивији пораз у историји

Ниједан МВП НБА лиге пре Камерунца није доживео пораз од 34 поена разлике
Ембид узео Јокићу МВП круну, па доживео најубедљивији пораз у историјиGetty © Maddie Meyer / Staff

Кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид изјавио је након утакмице са Бостоном да ће његов тим играти све боље како време буде пролазило.

Кошаркаши Бостона су као домаћини убедљиво савладали Филадалефију са 121:87 и изједначили на 1:1 у победама у полуфиналу Западне конференције НБА лиге, чиме је Ембид доживео најубедљивији пораз једног МВП у историји НБА лиге.

Ембид је у уторак први пут у каријери проглашен за МВП регуларног дела сезоне у НБА лиги испред Николе Јокића и Јаниса Адетокумба.

У претходне две сезоне ова награда је припадала Николи Јокићу, а Ембид и његови саиграчи су претрпели пораз од чак 34 поена разлике у његовом првом мечу по добијању награде.

"У уторак сам први пут могао да тренирам са скоковима после две недеље. Много сам напредовао у протеклом периоду и научио сам како да чивам себе. Знам шта треба да радим у тим ситуацијама. Понекад могу да се уморим, али против Бостона је све било у реду и биће боље како дани буду одмицали. Бостон је први дошао до сваке 'ничије' лопте, играли су са више одговорности од нас. Знали смо да ће имати спреман одговор после прве утакмице и погодили су много шутева", истакао је Ембид.

image