Спорт

Галтије: Не желим да коментаришем Месијеву суспензију, ја сам запослен у клубу

Званично најбољи фудбалер света је добио казну, а тренер Парижана избегао је да подробније прокоментарише дешавања у клубу
Галтије: Не желим да коментаришем Месијеву суспензију, ја сам запослен у клубуGetty © Octavio Passos / Stringer

Тренер Пари Сен Жермена Кристоф Галтије изјавио је да не жели да коментарише одлуку клуба да суспендује аргентинског фудбалера Лионела Месија, преносе француски медији.

Руководство ПСЖ је пре три дана суспендовало Месија на две недеље, који је без дозволе клуба отпутовао у Саудијску Арабију. Меси за то време неће тренирати са екипом и неће примати плату.

"Почетком недеље су ме моји сарадници обавестили о одлуци да се суспендује Меси. Када сам добио ту информацију, одлучио сам да је не коментаришем. Ја сам запослени у клубу, одлука је донета и нећу је коментарисати", рекао је Галтије на конференцији за медије у Паризу. Меси има уговор са француским клубом до краја сезоне.

"Видећемо шта ће да се догоди када се Лео врати. Биће разговора на нивоу клуба, али и са Леом", додао је Галтије.

ПСЖ се налази на првом месту на табели са пет бодова више од Олимпика из Марсеја.

"Фокусиран сам на свој рад и на екипу, која је нажалост ослабљена повредама и суспензијама. Морамо да будемо јединствени, да разговарамо једни са другима. Сви имамо један циљ, а то је да будемо шампиони на крају сезоне", навео је тренер ПСЖ-а, преноси званични сајт клуба.

Он је прокоментарисао одлуку навијача Пари Сен Жермена да протестују испред куће бразилског фудбалера Нејмара.

"Морате да водите рачуна о томе, приватни живот је приватни живот. Могу да разумем бес, разочарање наших навијача, демонстрације испред седишта клуба, али не могу да прихватим да се одлази испред фудбалерове куће", истакао је Галтије и додао да не може да коментарише да ли ће Нејмар и наредне сезоне играти за Пари Сен Жермен.

ПСЖ ће у наредном колу француског првенства гостовати екипи Троа.

image