Спорт

Партизан опет не игра Суперлигу - због грешке се неће борити за трофеј првака Србије

Како ствари стоје, црно-бели ни другу сезону у низу неће наступити у националном такмичењу
Партизан опет не игра Суперлигу - због грешке се неће борити за трофеј првака Србије© KK Partizan

КК Партизан би и у сезони 2022/23 могао да остане без учешћа у националном шампионату Србије, објавио је "Спортски журнал"

Након што су прошле године одустали својевољно од наступа у Суперлиги, црно-бели овог пута неће играти због грешке администрације клуба. Како се наводи, КК Партизан је пропустио да на време пријави играче за лиценцирање.

"Руководство КЛС послало је клубовима обавештење да је рок за лиценцирање играча за Суперлигу 24. април. Црно-бели су то учинили у суботу, 29. априла. Такмичарски органи КСС су првог радног дана после првомајских празника констатовали да је документација валидна и како је процедурама предвиђено проследили је Кошаркашкој лиги Србије, као и све претходне које су клубови доставили пре рока", наведено је у тексту.

С обзиром на одлагање Партизанових утакмица у плеј-офу АБА лиге, црно-бели се тренутно такмиче само у Евролиги, у којој ће наредне среде играти утакмицу одлуке, "мајсторицу" против Реала у Мадриду, за пласман на фајнал-фор.

Од исхода тог сусрета зависи и календар наредних утакмица Партизана, као што ће бити и наговештен почетак њихове четрвтфиналне плеј-оф серије АБА лиге против Студентског центра. Након борбе за титулу АБА лиге, стартоваће и домаћа Суперлига.

Директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин најавио је још средином прошлог месеца да ће Партизан и Црвена звезда прескочити лигашки део и да ће стартовати од полуфинала. Но, по свему судећи, Партизан ни ове сезоне неће учествовати у борби за трофеј првака Србије.

image