Спорт

Ђоковић открио зашто је носио рукав - навијачи не морају да брину

Најбољи тенисер света је успешно кренуо у одбрану трофеја у Риму
Ђоковић открио зашто је носио рукав - навијачи не морају да бринуGetty © Alex Pantling / Staff

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло мастерса у Риму победом против Томаса Мартина Ечеверија из Аргентине, чиме је успешно започео одбрану трофеја освојеног пре 12 месеци.

На овом мечу Новак се мучио са расположеним ривалом током првог сета, а многима је привукло пажњу да је одмах после првог гема, најбољи тенисер света одлучио да навуче рукав око десне руке, с којим је играо на претходним турнирима.

Тада је разлог за то био бол у лакту који му је правио проблеме, али Ђоковић је после победе у петак увече објаснио да је овог пута нешто друго било разлог.

"Било је прилично хладно, Ових дана нисам играо с њиме, али било је 17-18 степени и то понекад утиче на то како се осећам с лактом. Желео сам да ставим рукав да осетим да је загрејано, комфорније“, рекао је Ђоковић после меча.

Упркос томе, Ђоковић је успео да заврши читав посао у два сета.

"Увек је незгодно играти с неким први пут, поготово на старту, док осетиш брзину, спин лопте, и то како се креће. Другачије је гледати снимке у поређењу са самим тереном. Задовољан сам како сам се борио, трајао је сат и петнаест минута први сет, задовољан сам победом“, додао је Ђоковић.

У трећем колу, Ђоковић ће играти против Бугарина Григора Димитрова, против којег има скор 10-1.

image