Спорт

Солскјер: Јунајтеду сам нудио Холанда за сићу, али нису ме слушали

Норвежанин је открио неке до сада непознате детаље из периода пре него што је постао менаџер "црвених ђавола"
Солскјер: Јунајтеду сам нудио Холанда за сићу, али нису ме слушалиGetty © Michael Regan / Staff

Бивши фудбалер Оле Гунар Солскјер постао је својевремено играчка легенда Манчестер јунајтеда, посебно након поготка којим им је 1999. године донео трофеј у Лиги шампиона.

Но, Солскјер је и не тако давно био менаџер "црвених ђавола", али је на тој позицији добио отказ 2021. године. Међутим, Норвежанин је сада открио како је давно нудио Јунајтеду да доведу Ерлинга Холанда, али клуб то није желео да учини.

Холанд је ове сезоне оборио рекорд Премијер лиге пошто је већ постигао 35 голова, највише у једној сезони у 31 години дугој историји такмичења. Међутим, Холанд је као тинејџер играо у Молдеу, норвешком клубу у ком је тренер тада био Оле Гунар Солскјер.

"Звао сам Јунајтед отприлике шест месеци пре него што сам сео на њихову клупу, причао сам им о нападачу којег имамо у Молдеу, али нису слушали. Тражио сам 4.000.000 фунти, али нису хтели да га доведу", рекао је Солскјер, пренели су британски медији.

Холанд је из Молдеа отишао у Салцбург, потом Борусију Дортмунд, и на крају у Манчестер сити, у ком је већ успео да постигне 51 гол на 47 утакмица. Мало је рећи да је Јунајтед погрешио...

image
VV inauguration
banner