Спорт

Матео: Људски и спортски је надати се трофеју, показали смо да се не предајемо

Тренер кошаркаша Реал Мадрида Ћус Матео, изјавио је да је његов тим током читаве сезоне успео да премости бројне препреке, те да је људски и спортски да се Мадриђани надају пехару
Матео: Људски и спортски је надати се трофеју, показали смо да се не предајемо© Euroleague

Реал Мадрид се још једном ове сезоне вратио из "мртвих", пошто је након преокрета у полуфиналу елиминисао Барселону.

"Краљевски клуб" тако се пласирао у финале завршног турнира Евролиге, где ће играти против Олимпијакоса.

"Остварили смо подвиг, стигли смо до финала упркос свим проблемима које смо имали. Још увек имамо проблема са повредама, нисмо били у комплетном саставу, али смо успели да направимо велики успех у полуфиналу", започео је конференцију Ћус Матео.

Шпански тренер присетио се кроз шта је све Реал прошао до финала.

"Успели смо против Партизана да преокренемо од 0-2 до 3-2, затим смо славили против Барселоне, која је била фаворит на папиру. Сада чекамо финале. У питању је једна утакмица, људски и спортски је надати се да можемо до трофеја“, нагласио је тренер Реала.

"Играчи и стручни штаб Олимпијакоса имају карактер, имају систем. Одиграли су лигашки део такмичења феномемално, а затим су против Монака показали менталну снагу. Имали су двоцифрени минус на полувремену, затим су подигли ниво игре, сломили изузетно квалитетног ривала и стигли до финала. Морамо да будемо на изузетно високом нивоу од првог до последњег секунда."

"И ми имамо карактер. Показали смо то против Партизана, показали смо и против Барселоне. Понављам, екипа смо која се никада не предаје и која ће се борити до краја за европски трон. Кадри смо да стигнемо до трофеја", закључио је Матео.

image
VV inauguration
banner