Спорт

Милојевић: Финала се играју да би се победила, показали смо карактер и квалитет

"Финала се играју да би се победила, нема ту пуно филозофије, када дођете ту, морате да тријумфујете", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић после победе против Чукаричког у финалу Kупа Србије (2:1) и освајања дупле круне
Милојевић: Финала се играју да би се победила, показали смо карактер и квалитет© FK Crvena zvezda

"Ушли смо добро у утакмицу, контролисали је, али као што се иначе дешава у фудбалу, када промашите шансе и будете поспани у завршници, онда дође казна. Најбитније је да смо веровали у наш рад, да смо наставили у истом ритму, момци су то урадили, и на крају смо успели. Није лако кад се освоји титула шест кола пред крај лиге, јер треба мотивисати екипу из меча у меч, а ми успемо да се вратимо од 1:0 у Бачкој Тополи, а онда и данас, тиме се показао карактер и квалитет", истакао је Милојевић.

Нису ми се свидели звиждуци на крају, људи морају да схвате да је крај маја и да су играчи уморни и психички и физички, да се спремају за Лигу шампиона, тако да им треба мало одушка, додао је он.

"Лично, као навијач хтео сам да дамо још један гол, али лако је причати са стране. Честитам Чукаричком на доброј утакмици, знали смо да ће играти са пет у одбрани, иако то нису практиковали, али био је сјајан меч и ишао је мало више њима на руку. Ипак, финале је ту да се победи, историја се исписала и надам се да ће сваки следећи тренер који дође додатно да је подебљава".

Милојевић је нагласио значај двоструког стрелца Александра Пешића за тим и навео да су сви можда мало "престроги" према њему, а искористио је прилику и да честита Марку Доцићу на сјајном голу из корнера, уз констатацију да не замера Милану Борјану, који је водио екипу до финала, а имао и две сјајне интервенције пре гола.

Милојевића ће на клупи Звезде наследити Барак Бахар.

"Звало ме је већ 10 новинара из Израела, очекујем да ће ових дана, јављам се, немам проблем. Звезда је мој клуб, као што је клуб свих навијача и желим сваком тренеру све најбоље, па и мом наследнику. Навијао сам и за Декија, Милоја, Грофа, јер знам да смо ми у служби клуба. Бахару желим да остане читав мандат у Звезди и направи искорак у сваком погледу", поручио је Милојевић, уз констатацију да га је дирнуло скандирање играча и навијача на крају.

image