Спорт

"Алкаразу је грчеве изазвао Новак и само Новак"

Иако је то био судар генерација, дуел двојице играча које дели пуних 16 година, на крају је физички попустио онај млађи и снажнији
"Алкаразу је грчеве изазвао Новак и само Новак"© Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Матс Виландер, некада први играч света и освајач осам гренд слем титула, анализирао је за "Јуроспорт" дуел Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза у полуфиналу Ролан Гароса.

Ђоковић је савладао младог Шпанца са 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, пошто је Карлитос имао великих потешкоћа са грчевима након два изнурујућа сета.

Та два сета трајала су више од два сата, након чега је Алкараз осетио снажне болове у целом телу, што га је паралисало да пружи јачи отпор у наставку.

"Грчеве је изазвао Новак, и само Новак. Разлика у начину на који се Новак креће, чак и када је исцрпљен, и Алкаразовог кретања је огромна. Никада нисам видео овакве сцене када је Алкараз у питању, а Новак је разоткрио његову слабост", почео је Виландер.

"Сигуран сам да су улогу играли и тензија и стрес. Нисам виђао Карлоса раније да има проблеме са грчевима, али не могу да замислим да није био савршено физички припремљен за овај дуел."

Швеђанин је додао да интензитет игре који Србин наметне не може да испрати нико на свету.

"Алкараз је трчао у просеку по 20 метара до тренутка када су грчеви кренули. Одиграли су 155 поена, то је 3.000 метара, то је 30 спринтева по 100 метара за два сата. Карлос не хода, он спринтом иде по сваку лопту. Новак игра 'глатко', а Карлос не чита игру тако добро, па је морао да направи више корака", казао је некада први играч света.

У финалу ће се Ђоковић борити за рекордну 23. гренд слем титулу, а противник ће му бити Норвежанин Каспер Руд, који је у свом полуфиналу лако савладао Александера Зверева.

image
VV inauguration
banner