Спорт

Добрић и Петрушев: Утакмице служе као тренинзи, циљ је да се што боље уиграмо

Српски репрезентативци спремно чекају утакмицу која ће служити као генерална проба пред одлазак у Азију
Добрић и Петрушев: Утакмице служе као тренинзи, циљ је да се што боље уиграмо© Košarkaški savez Srbije

Кошаркаши репрезентације Србије Огњен Добрић и Филип Петрушев рекли су, пред пријатељски меч против Порторика, да је најважније да се екипа још боље уигра и да постоје ствари на којима тим још мора да ради.

Дуел са Порториком у среду од 19 часова биће прилика да се "орлови" поздраве са домаћим навијачима пред пут на Мундобаскет.

"Још једна у низу припремних утакмица коју морамо да искористимо на најбољи могући начин. Знамо шта је наш циљ, да се што боље припремимо за Светско првенство, да се кроз ове утакмице и тренинге што боље уигравамо и будемо најбољи када буде најпотребније, а то је Светско првенство", рекао је Добрић.

"Следи потом турнир у Кини, а после тога Манила. Све ове утакмице више служе као тренинзи. Сигурно нећемо изгледати најбоље и најлепше и играти кошарку какву желимо, али би требало да растемо из утакмице у утакмицу, из тренинга у тренинг и будемо најбољи у Манили."

Петрушев је истакао да се екипа и даље упознаје и да има ствари на којима још мора да се ради.

"Прве две утакмице су биле затворене, друге две су сви имали прилику да виде. И даље се уигравамо, и даље се упознајемо једни са другима и мислим да из утакмице у утакмицу идемо на боље. Има ствари на којима би требало да радимо, али смо задовољни постигнутим до сада. Знамо добро екипу Порторика, играли смо пре пар година са њима у Београду, то је мање-више иста екипа. Играју доста брзо као и све остале екипа из Јужне Америке, знамо шта да очекујемо. Зависи све од нас, искористићемо ту утакмицу да се припремимо за оно главно што нам предстоји", подвукао је Петрушев.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner