Спорт

Како је Челси донео Чукаричком рекордни приход од трансфера

Српски голман Ђорђе Петровић постаће нови чувар мреже Челсија и преселити се у редове премијерлигаша
Како је Челси донео Чукаричком рекордни приход од трансфераGetty © Tasos Katopodis / Stringer

Голман Њу Ингланд Револушна, а некадашњи "број 1" Чукаричког и ИМТ-а, на прагу је да оствари трансфер вредан 16.000.000 евра након што су два клуба дошла до договора.

Петровић ће тако постати најскупље плаћени српски голман у историји, а све након што је Челси одлучио да баш он буде њихов нови резервни чувар мреже. Читав посао би у среду могао да буде завршен, када би 23-годишњак требало да обави лекарске прегледе.

Млади чувар мреже је прошле године са Бановог брда прешао у Њу Ингланд револушн за 900.000 евра, а у том уговору је постојала и клаузула да 20 одсто од наредне продаје припадне "брђанима".

Како се помиње цифра од 16 милиона евра колико је тим из Лондона спреман да плати услуге повременог репрезентативца Србије, простом рачуницом стижемо до 3,2 милиона европских новчаница које треба да припадну Чукаричком.

Поменутих 16 је основа, док би Њу Ингланд могао да заради још два уколико Петровић испуни одређене бонусе.

Петровић би требало да потпише уговор до 2030. године.

Србин ће уједно постати и први голман из МЛС лиге који је плаћен више од 10 милиона евра, чиме је оборен рекорд Габријела Слонина, који је прошлог лета за око девет милиона евра прешао у такође Челси.

Што се српског клуба тиче, иако продаја није директна, надмашује трансфере Слободана Тедића, Димитрија Каменовића и Николу Петковића, који су одлазили за по три милиона евра.

image