Спорт

Кирјос (поново) уз Новака: Нисмо роботи, више се прича о прослави него о мечу

Ник Кирјос је дуго ван терена, али је харизматични Аустралијанац итекако активан на друштвеним мрежама
Кирјос (поново) уз Новака: Нисмо роботи, више се прича о прослави него о мечуGetty © Ryan Pierse

У последње време, Кирјоса прилично нервирају негативни коментари на рачун Новака Ђоковића, било да су "идиоткса питања" новинара, или коментар Брајана Шилтона, оца Новаковог ривала на недавно завршеном Ју-Ес опену.

Ђоковић је савладао младог Бена Шилтона у полуфиналу Отвореног првенства САД, а потом је победу прославио на занимљив начин.

Новак је руком гестикулирао као да разговара телефоном, да би потом ривалу спустио слушалицу, чиме је алудирао на Шелтонове прославе током турнира.

Да се о тој прослави и даље говори у САД, сведоче и речи оца Бена Шелтона - Брајана, који је критиковао најбољег тенисера свих времена.

"Новак толико жели да га воле… На крају је желео да се наруга Бену. Није то урадио само да би копирао Бена, већ да би му се ругао. Штета је да тако нешто видимо од тако великог шампиона", изјавио је Брајан Шелтон.

На ове речи Брајана Шелтона је реаговао Кирјос, који се у последње време често јавно бори са критичарима најбољег тенисера света.

"Па шта? Тенис је забава. Нисмо роботи. Више људи прича о прослави него о мечу", одговорио је Кирјос на друштвеним мрежама.

Кирјос је због повреде чланка и ручног зглоба дуго ван терена и већ пропустио Аустралијан опен, Ролан Гарос и Вимблдон.

У јануару у Мелбурну је требало да заигра, учествовао је и у егзибицији са Новаком Ђоковићем, али је потом одустао од главног жреба.

image
VV inauguration
banner