Спорт

Заха се наслађује Јунајтеду: Срећан сам што играм у Лиги шампиона и дајем голове

Некадашњи играч Манчестер јунајтед био је стрелац у победи Галатасараја над енглеским тимом
Заха се наслађује Јунајтеду: Срећан сам што играм у Лиги шампиона и дајем головеGetty © Michael Regan / Staff

Нападач Галатасараја Вилфрид Заха изјавио је да му је победа против Манчестер јунајтеда у Лиги шампиона један од најдражих тријумфа у фудбалској каријери, преносе британски медији.

Галатасарај је у уторак увече на "Олд трафорду" победио Манчестер јунајтед резултатом 3:2 у мечу другог кола Лиге шампиона, а Заха је на постигао један гол за турски клуб.

"Остварио ми се сан, заиста. Срећан сам да играм у овом такмичењу и постижем голове. Ово је велика ноћ за мене", рекао је Заха, који је од 2013. до 2015. био члан Манчестер јунајтеда. Он је одиграо само четири утакмице за клуб са "Олд трафорда".

"Овај тим има веру у себе. Оно што знам за ову екипу је да смо имали довољно квалитета да их савладамо. Знали смо да ако и будемо у заостатку да треба да дигнемо главу и наставимо. Урадили смо то и стигли до победе", рекао је Заха.

Фудбалер Галатасараја је истакао да турски тим заслужује да игра на највећој сцени.

"Успели смо да урадимо нешто важно. Имао сам прилику да покажем свој таленат против најбољих. Ту се показује да ли си добар или не, дани као овај су оно што ми значи", закључио је Заха.

Он је током летњег прелазног рока стигао у Галатасарај, а пре тога је играо за Кристал Палас, Кардиф и Манчестер јунајтед. Он је током 2012. и 2013. одиграо две утакмице за репрезентацију Енглеске, а потом је одлучио да наступа за селекцију Обалу Слоноваче.

image