Спорт

Црвено-бели: Помешане емоције због резултата и велика захвалница навијачима

Незадовољство – то је реч која провејава у изјави готово сваког фудбалера Црвене звезде после утакмице са Јанг Бојсом
Црвено-бели: Помешане емоције због резултата и велика захвалница навијачима© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Шампион Србије одиграо је нерешено 2:2 (1:0) са Јанг Бојсом у утакмици у којој је прво имао предност, а онда и јурио заостатак у финишу.

"На крају можемо да будемо задовољни што смо изборили бод, с обзиром на то да смо пред крај меча постигли други гол", почео је капитен Александар Драговић.

"Свака част момцима, борили смо се. Штета што смо по други пут примили гол на почетку другог полувремена. То не сме да нам се дешава, морамо да анализирамо зашто до тога долази. Када се то деси у Лиги шампиона, одмах уследи казна, морамо да учимо из тих ситуација."

Верује штопер српске екипа да ће црвено-бели бити награђени за напоран рад на предстојећим утакмицама.

"Морамо и даље да радимо, као што смо до сад, да напорно тренирамо и верујемо у наш тим. Били смо боља екипа. Јанг Бојс је при резултату 1:2 имао добру шансу, међутим, нису дали гол. Надам се да ће нас Бог погледати у наредним утакмицама."

Драговић је још једном истакао важност навијача и поново им се захвалио.

"Хвала им, они су наш 12. играч. Потребни су нам на свакој утакмици, не само на мечевима Лиге шампиона. Свака им част за амбијент. Надам се да ће и на следећој утакмици бити уз нас", додао је искусни штопер.

Мирко Иванић имао је помешана осећања након сусрета јер је свестан да је Звезда показала бољу игру, али да је исто тако била врло близу пораза.

"Мало нам је фалило... Не можемо да будемо задовољни бодом, иако смо изједначили у 88. минуту, али да нам је неко понудио реми пре почетка утакмице, наравно да не бисмо прихватили. Желели смо победу, видели сте колико смо нападали, али је фалило мало и концентрације и среће, као и агресивности у последној трећини терена. Морамо да утврдимо због чега нам се дешавају падови, те да се спремимо за оно што следи", истакао је Иванић који је такође похвалио "делије".

Владимир Лучић је ушао у другом полувремену и био један од најзаслужнијих што су се ствари на терену промениле у корист нашег тима, али ни он није био превише срећан.

"Нисмо задовољни, желели смо победу, то нам је био циљ. Борили смо се, на крају смо се изборили за бод. Међутим, могу да кажем да сам задовољан својим издањем, као и (Александра) Катаија, с обзиром на то да смо у истом минуту ушли у игру, али би било још боље да смо победили", истакао је Лучић.

Жали млади везни фудбалер за пропуштеном приликом да се освоје сва три бода на домаћем терену.

"Мислим да су физички спремнији од нас, као и да на то утиче и лига у којој играју. Лакше би се дисало да смо освојили сва три бода. Очекују нас утакмице са Лајпцигом, верујем да можемо да се изборимо за бодове."

Осман Букари је поново био стрелац, уписао је и једну асистенцију, па је заслужено проглашен играчем утакмице.

"Драго ми је што сам проглашен за играча утакмице, али заиста ми је криво што нисмо успели да победимо. Желели смо тријумф, одиграли добро, али на крају 2:2. Хвала навијачима што су дошли у оволиком броју и што су нам давали ветар у леђа током 90 минута", закључио је Букари.

image