Спорт

Бивши првак света: Чувајте Влаховића, биће најбољи нападач света

Прослављени голгетер Лука Тони видео је велики квалитет и потенцијал који поседује српски нападач и послао важну поруку управи Јувентуса.
Бивши првак света: Чувајте Влаховића, биће најбољи нападач светаGettyimages.ru © Stringer/Stefano Guidi

Репрезентација Србије се полако ближи свом наступу на Светском првенству у Катару, а до прве утакмице против Бразила остале су још тачно две седмице. Велика брига за "орлове" уочи Мундијала је повреда Александра Митровића, због које британски медији тврде да би голгетер из Смедерева могао да пропусти први сусрет на турниру.

Но, да је напад Србије у добрим рукама показују и речи легендарног италијанског нападача Луке Тонија, који тврди да Душан Влаховић може да буде најбољи нападач света у годинама које следе.

Влаховић у Јувентусу ове сезоне не блиста баш онако како се од њега очекује и како је то био случај у Фјорентини. Ипак, Тони верује да "стара дама" треба да буде стрпљива са њим и да нипошто не треба да га продају, након што су се појавиле приче да њега прати и Манчестер јунајтед.

"О Влаховићу нема расправе, млад је и тако јак, потенцијално најбољи нападач у будућности уз Ерлинга Холана", каже за "Газету дело Спорт" некадашњи првак света са Италијом.

"Повреде се дешавају и да сам на месту људи из Јувентуса, ја бих задржао неког као што је он. Увек ће он давати голове. Влаховићу не требају савети, већ је показао квалитет. Ове године делује мирније и када не даје голове", рекао је Тони.

Влаховић је ове сезоне дао осам голова на 15 утакмица за Јуветнус, а и њега у последње време мучи повреда. Остаје да се види у каквом стању ће он дочекати почетак турнира у Катару.

image