Спорт

Богдану "зарђао" шут, али то не утиче на резултате Атланте

Капитен Србије није још није пронашао препознатљиву форму пред почетак нове НБА сезоне
Богдану "зарђао" шут, али то не утиче на резултате Атланте© Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Српски кошаркаш Богдан Богдановић пружио је солидну партију у ноћи између суботе и недеље, али то није сметало екипи Атланте да забележи нови тријумф.

Хокси су на свом паркету у предсезонском мечу савладали Њу Орлеанс пеликансе, резултатом 110:105.

Богдановић је на терену провео 23 минута и видело се да још није на жељеном нивоу, посебно када је шут са дистанце у питању, који је и даље мало "зарђао".

Некадашњи играч Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента је шест пута шутирао за три поена и погодио само једном.

На крају, сусрет је завршио са девет поена (4/9 из игре), уз седам скокова и три асистенције.

"Јастребови" су водили од првог до последњег минута, у неколико наврата имали више од 20 поена разлике, али се ривал вратио у финишу.

"Пеликани" су имали снажан налет у трећој и посебно у четвртој деоници, али нису успели да преокрену и Атланта је, после победа над Кливленд кавалирсима и Мемфис гризлисима, забележила још један успех.

Најефикаснији у победничком саставу био је Оконгву са 18 поена, ухватио је шест лопти и поделио два успешна додавања за 25 минута. Треј Јанг је постигао 15, Џејлин Џонсон и Дежонте Мареј по 12 поена, док су Мухамед Гај и Герисон Метјуз додали по 10.

На другој страни је Џордан Хокинс постигао 17 поена, а Зајон Вилијамс је убацио поен мање, уз пет асистенција у трећем поразу Пеликанса из исто толико утакмица.

У осталим утакмицама Минесота је савладала Њујорк никсе резултатом 121:112, док је Јута у кошгетерском обрачуну била боља од Портланда – 138:133.

image