Спорт

Стефан Савић пред меч у Београду: Србија је фаворит, али је под додатним притиском

Црногорски репрезентативац, Стефан Савић, каже да је Србија фаворит на предстојећем мечу квалификација за Европско првенство 2024, али верује да његов тим може до позитивног резултата у Београду
Стефан Савић пред меч у Београду: Србија је фаворит, али је под додатним притискомGetty © Filip Filipovic

Србија ће у уторак од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекати Црну Гору у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

"Орлови" су искомпликовали ситуацију у групи, пошто је у Будимпешти поражена од Мађарске (1:2). Мађарска је прва у групи са 13 бодова, Србија има десет, док Црна Гора има два мање.

"Очекује се тешка утакмица, битна за обе екипе. Отворено је друго место и за нас и за њих. Покушаћемо да остваримо позитиван резултат. Што се тиче меча у Будимпешти, била је то можда једна од најбољих партија Србије у офанзивном смислу. Али, Мађари су искористили грешке и слабости, одиграли паметно и привели утакмицу крају. Имали су могућност да постигну трећи гол и реше меч раније. Србија је имала шансе, изгубили су и сигурно ће имати још већи притисак да добију утакмицу против нас. Сигуран сам да можемо пружити квалитетну партију и да пробамо да остваримо позитиван резултат", рекао је Савић, преноси званични сајт РТЦГ.

Србија је у марту ове године у Подгорици победила Црну Гору резултатом 2:0.

"Изгубили смо последње три утакмице од њих и сигурно да су они фаворити, али имамо шансе. Сигурно им није пријатно што су изгубили утакмицу у Мађарској. Осећају додатни притисак, али то су велики играчи који су навикли да се носе са тим ситуацијама. Као и ми, примили смо шокантан гол у Литванији и смогли смо снаге, успели да направимо чудесни резултат против Бугарске са играчем мање. Испоставило се да је група изједначена. Знали смо да ће сваки кикс одлучивати о судбини сваког противника. Мађари су искористили две утакмице са Србијом да се одвоје. Сада ми решавамо у Београду", истакао је Савић.

Он је навео да црногорски тим мора да одигра растерећено на стадиону "Рајко Митић".

"Морамо да будемо реални. Еуфорије увек има кад постоји резултатска шанса. Оно што једино могу да обећам као члан екипе је да ћемо дати све од себе и ако треба, скупо продати своју кожу на 'Маракани'. Оно што треба сви да знају, поготово млађи, да нема никаквог притиска. Реално гледано, ми нисмо репрезентација која је под морањем, гледамо ово као једну лепу шансу коју можемо да искористимо и приђемо корак ближе пласману на ЕП", закључио је Савић.

image