Спорт

Нејмар доживео тешку повреду: Бразил изгубио од Уругваја, а његове сузе боле још више

"Селесао" је претрпео први пораз од тог ривала после 22 године, али највише се прича о повреди која ће играча Ел Хилала коштати вишемесечне паузе
Нејмар доживео тешку повреду: Бразил изгубио од Уругваја, а његове сузе боле још вишеGetty © Guillermo Legaria / Stringer

Фудбалска репрезентација Уругваја победила је у ноћи између уторка и среде у Монтевидеу селекцију Бразила резултатом 2:0 у мечу квалификација за Светско првенство, које ће бити одржано 2026. године у САД, Канади и Мексику.

Утакмица је одиграна на стадиону "Сентенарио" пред више од 60.000 навијача, а то је прва победа Уругваја над Бразилом после 22 године.

Голове за Уругвај постигли су Дарвин Нуњес у 42. и Николас де ла Крус у 77. минуту. Један од најбољих фудбалера Бразила Нејмар доживео је тешку повреду колена због чега је у финишу првог полувремена на носилима изнет са терена. Он је у сузама напустио терен, а локални медији наводе да се ради о тежој повреди колена.

За то време, фудбалери Аргентине победили су у Лими селекцију Перуа 2:0. Оба гола за актуелне светске шампионе постигао је Лионел Меси у 32. и 42. минуту. Меси је до сада одиграо 178 утакмица за Аргентину и постигао је 106 голова. Он је постао најбољи стрелац у историји јужноамеричких квалификација за светска првенства, пошто је до сада постигао 31 гол, оборивши рекорд Уругвајца Луиса Суареза.

Селекција Парагваја је на свом терену савладала Боливију 1:0 поготком Антонија Санабрије у 69. минуту. Венецуела је на свом терену надиграла Чиле 3:0 головима Џеферсона Сотелда у 45, Саломона Рондона у 72. и Дарвина Маћиса у 79. минуту. Еквадор и Колумбија су одиграли без голова.

Прво место на табели држи Аргентина са 12 бодова, док су Бразил, Уругвај и Венецуела освојили по седам.

image
VV inauguration
banner