Спорт

Ђоковић јачи од противника и стомачног вируса: Више времена проводим на ВЦ шољи, него на терену

Најбољи тенисер света открио да се у Паризу суочава и са здравственим проблемима који утичу на његове партије
Ђоковић јачи од противника и стомачног вируса: Више времена проводим на ВЦ шољи, него на теренуGetty © Dean Mouhtaropoulos

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерса у Паризу у којем ће играти против добро познатог ривала – Андреја Рубљова из Русије.

Ђоковић је у четвртфиналу, у репризи прошлогодишње борбе за титулу, елиминисао Холгера Рунеа после велике борбе у три сета, резултатом 7:5, 6:7 (3:7), 6:4.

Освајач 24 гренд слем победе поново је имао осцилација у игри, баш као и против Талона Грикспора у трећој рунди, када је признао да га мучи стомачни вирус.

"Више времена проводим на ВЦ шољи, него на терену", рекао је тада Ђоковић, да би сада потврдио да му је боље, али да осећа последице вируса.

"У оваквим мечевима и завршној фази турнира увек морате да уложите значајно више како бисте дошли до победе. Знао сам да ће изазова против Рунеа бити на претек, нисам знао како ћу се физички осећати после јучерашњег меча и утицаја стомачног вируса, али је дефинитивно било боље."

Он је додао да је са друге стране мреже имао изузетног противника.

"И осећао сам да ми ниво енергије расте кроз меч, што је било веома позитивно. Пуно тога ме је подсећало на прошлогодишње финале, када сам имао брејк предности и сервирао да дођем на корак до победе, али сам успео да останем сталожен и миран и пронађем праве ударце. Холгер је подигао интензитет своје игре при крају, доста ризиковао, бивао агресиван, излазио на мрежу и победа против таквог играча ми доноси велико задовољство."

Ипак, признаје да није 100% спреман за полуфинале.

"Вирус још није саниран, нисам се добро осећао пред меч и у већем делу првог сета. После тога, Богу хвала, из неког разлога сам се осећао боље. То је веома чудно, јер ми уз дуже размене заправо није бивало теже, већ супротно. Надам се да ће ниво енергије бити такав да ће ми омогућити да одиграм на високом нивоу у мечу за који очекујем да ће бити још дужи", закључио је Ђоковић.

Српски и руски играч на терен неће пре 17 часова, док је прво полуфинале између Стефаноса Циципаса и Григора Димитрова на програму од 14.00.

Биће ово шести међусобни дуел двојице играча и Ђоковић тренутно води 4-1 у победама.

Једини тријумф Рубљов је остварио прошле године у Београду, док су два ове сезоне припала Новаку – на Аустралијан опену и Вимблдону.

У другом полуфиналу састају се Григор Димитров и Стефанос Циципас.

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 5.779.335 евра.

image