Спорт

Постекоглу: Судија више не контролише меч, не свиђа ми се у ком правцу иде фудбал

Менаџер Тотенхема Ангелос Постекоглу, изјавио је да судије више не контролишу утакмице и додао да је на снази прекомерна употреба ВАР технологије на фудбалским мечевима
Постекоглу: Судија више не контролише меч, не свиђа ми се у ком правцу иде фудбалGetty © Ryan Pierse

Тотенхем је на свом терену изгубио од Челсија 4:1 у мечу 11. кола Премијер лиге.

"Петлови" су већи део меча били у бројчаном заостатку на терену.

Тренер Постекоглу није желео да критикује главног судију меча Мајкла Оливера, који је искључио двојицу фудбалера Тотенхема, Кристијана Ромера и Дестинија Удогија.

Британски медији подсећају да је прво полувреме било продужено за чак 12 минута, пошто су судије у ВАР соби проверавале неколико одлука Мајкла Оливера.

У првом полувремену су виђена два гола, још три поништена, пенал и један црвени картон.

Челси је у другом полувремену постигао три гола и стигао је до победе од 4:1.

"Одлуке су одлуке, морате да их прихватите или да их не прихватите. Али ако ћемо сваке недеље да се жалимо на лоше одлуке, десиће се оно што се десило у овој утакмици - форензичка студија сваке одлуке. У том правцу иде фудбал. То ми се не свиђа", рекао је Постекоглу.

Аустралијски стручњак грчког порекла је истакао да ВАР смањује ауторитет судија.

"У неком тренутку мораћемо да прихватимо одлуку судије. Ова стална ерозија ауторитета судија, то је оно што ће се да се догоди. Судије неће имати ауторитет, он ће се смањити и ми ћемо имати контролу над неким ко је удаљен неколико миља и гледа телевизијски екран", додао је менаџер Тотенхема.

Постекоглу је рекао да судије више не контролишу утакмице.

"Не свиђа ми се позориште док чекамо одлуке. Током 26-годишње каријере, увек сам био спреман да прихватим судијске одлуке, добре или лоше. Имамо сам неке шокантне током каријере, али и неке које су ми ишле у корист. Али то сам прихватао јер сам желео да се игра. Не можете да ми кажете да судије сада контролишу утакмице - не контролишу. Контрола је ван тога, али у том смеру фудбал иде", закључио је Постекоглу.

Тотенхем се налази на другом месту на табели Премијер лиге са 26 бодова.

image