Спорт

Месију био најтежи ривал, а сад ће играти заједно за Аргентину: Шпанац мења репрезентацију

Пабло Мафео требало би да постане нови репрезентативац Аргентине, пишу медији у тој земљи, након што је одлучио да промени фудбалско држављанство
Месију био најтежи ривал, а сад ће играти заједно за Аргентину: Шпанац мења репрезентацијуGetty © David Ramos / Staff

Некадашњи млади репрезентативац Шпаније требало би да обуче дрес светских шампиона након што је папирологија завршена и играч је стекао право да заигра за Аргентину кроз порекло које вуче преко његове мајке.

Мафео игра на месту десног бека, има 26 година и изданак је школе Манчестер ситија. Ипак, у том клубу је уписао само три наступа, а данас игра за Мајорку.

Занимљиво је да је и Лионел Меси својевремено назвао Мафеа својим најтежим противником, у дуелима које су имали у Примери.

"Пабло Мафео је из Ђироне је био најтежи. Никад се нисам жалио, али тај дуел је био жесток", рекао је својевремено Меси. О том сусрету је причао и Мафео који ће сада коначно добити прилику да заигра са Месијем у истом тиму.

"Меси ми је рекао да сам цео дан уз њега, а ја сам му одговорио да је најбољи на свету и да га нећу оставити самог. Питао ме је колико имам година, да ли ме је Манчестер сити послао ту и како је тамо. Рекао ми је и да му није било угодно док сам га чувао. Били смо један уз другог целу утакмицу, питао ме је још неке ствари. Добра је особа", рекао је тада Мафео.

image