Спорт

Председник Бразила прозвао фудбалере: Угледајте се на Месија, титуле се не освајају на журкама

Бразилски председник истакао да сјајни Аргентинац треба да буде пример бразилским фудбалерима
Председник Бразила прозвао фудбалере: Угледајте се на Месија, титуле се не освајају на журкама© Adam Gray / Stringer

Луис Инасио Лула да Силва рекао је да би млади фудбалери из његове земље требало да се угледају на Лионела Месија, који је освојио рекордну, осму "Златну лопту" за најбољег играча света.

"Меси треба да буде пример бразилским фудбалерима. Он има 36 година, он је светски шампион и освојио је Златну лопту играјући у Сједињеним Америчким Државама", рекао је Лула током недељног програма "Разговор са председником", емитованом на друштвеним мрежама.

Лео је прошлог децембра освојио са Аргентином Светско првенство у Катару, готово читаву каријеру провео је у Барселони са којом је освојио све трофеје, а после две сезоне у Пари Сен Жермену, летос је прешао у Интер из Мајамија.

Лула, који је претходних месеци критиковао ниво бразилског фудбала, није оклевао да похвали играча Аргентине, историјског ривала Бразила, три недеље пре утакмице две репрезентације на чувеној "Маракани", 21. новембра у квалификацијама за Светско првенство 2026. године.

Последњи Бразилац који је освојио Златну лопту био је Кака, 2007. године.

"Ако желите да освојите 'Златну лопту', морате да уложите труд, да будете професионални, а не да ноћи проводите забављајући се."

Он је похвалио гимнастичарку Ребеку Андраде, олимпијску и светску шампионку.

"Кад је видим да осваја златне медаље, срећан сам јер знам да их је освојила напорним тренинзима, а не на журкама", закључио је бразилски председник.

image