Спорт

Иванишевић шокирао: Ђоковић је нестао усред турнира, нисмо знали да ли ће играти

Новак Ђоковић је у недељу увече по седми, рекордни пут освојио Завршни турнир АТП сезоне победом над Јаником Синером 6:3, 6:3 и тако потврдио да још дуго намерава да влада највећим тениским турнирима
Иванишевић шокирао: Ђоковић је нестао усред турнира, нисмо знали да ли ће игратиGetty © Clive Brunskill / Staff

У сезони у којој је освојио три гренд слема и играо финале четвртог, Ђоковић је придодао и трофеј из Торина, пети највећи турнир сезоне. Освојио је седам турнира иако их је одиграо само 12 у читавој години, па није ни чудо да је његов тренер Горан Иванишевић презадовољан.

Освајач Вимблдона из 2001. године је у разговору са медијима у Торину открио и да је Ђоковић после пораза од Синера у групној фази Завршног турнира једноставно - нестао.

"Како ја да се љутим на најбољег играча у историји? Могу само да се љутим кад без разлога виче на нас. Увек се труди да победи, није лако са њим кад изгуби. У уторак је лако изгубио меч, у среду га уопште нисмо видели, тек у четвртак, нисмо знали шта се дешава. Нисмо знали да ли идемо кући, да ли се загревамо за Хуркача, само смо седели. Онда смо сазнали да ће да игра. Чим му ту нешто 'кликне', као свако људско биће, бори се са собом, доносио је добре одлуке, остао смирен. Три слема је освојио, први је, има мотивацију. Са породицом сам био у шопингу, за мене је та среда била лепа и опуштена. Сад сам овде са вама и славим", рекао је Иванишевић после финала у Торину.

Сплићанин истиче да је уочи почетка полуфинала против Карлоса Алкараза знао да ће Ђоковић "разбити" младог Шпанца.

"Видите у његовим очима промену, у свлачионици, на тренингу, транинзи су позитивни. Када је изашао на терен против Алкараза, од првог поена је бодрио себе, стегнута песница била је ту. Не можете да добијете Карлоса тек тако, јесте промашивао много, али чак и да игра са левом руком, тешко га је добити тако лако", у свом стилу је рекао Иванишевић, а потом је говорио и о финалу.

"Новака тешко можете да добијете два пута у истој недељи. Тактички је играо другачије него у уторак, Јаник је имао велики притисак и Ђоковић је то искористио. Ако сумњате имало у себе против Новака, онда то није добро за вас. Као када се суочите са лавом, појешће вас за две секунде."

Наредне сезоне ће Ђоковић пред собом имати два тешка ривала у Алкаразу и Синеру, уверен је Иванишевић.

"Обожавам Јаника, пратим његову игру од кад је био јуниор, имам велико поштовање за њега, свиђа ми се његов тенис. Напредовао је много, унапредио је сервис, излазак на мрежу, игра боље волеје. Видели смо Јаника који је способан да освоји слем, играо је невероватан тенис ове недеље. Видели смо другачијег Новака. Два млада играча су два корака испред осталих, Алкараз и Синер. Они су будућност тениса", поручио је Горан Иванишевић.

image