Спорт

Лацио за њега платио 10.000.000 евра, играо је шест минута и сада га продају

Луис Максимијано није успео да се покаже у свом новом клубу и италијански медији тврде да је римски великан већ на зиму спреман да га се реши.
Лацио за њега платио 10.000.000 евра, играо је шест минута и сада га продајуGetty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Пауза у фудбалским шампионатима широм света започела је због предстојећег Светског првенства у Катару, које стартује за три дана. За то време, бројни европски клубови ће се припремати за други део сезоне, радећи на стварима у тиму на којим током сезоне због великог броја утакмица нису у могућности.

Многи ће се спремати и за зимски прелазни рок, а изгледа да је Лацио већ спремио једног свог играча да упути ка "излазним вратима". Италијански медији пишу да је римски великан спреман да се реши голмана Луиса Максимијана, за којег су летос платили 10.000.000 евра, и то након само шест минута проведених на терену.

Невероватну вест доноси "Газета дело спорт", која наводи да су у Лацију брзо схватили да су направили грешку. Након што су летос остали без двојице првих чувара мреже Томаса Стракоше и Пепеа Реине, довели су Максимијана из шпанске Гранаде у великом трансферу. Али ствари нису добро функционисале од тада.

Максимијано је у првом колу Серије А против Болоње добио директан црвени картон већ у шестом минуту утакмице и од тада никада више се није нашао у постави екипе Мауриција Сарија. Саиграч српског репрезентативца Сергеја Милинковић-Савића је од тада отписан, а у Лацију су очигледно схватили да његов долазак у клуб није био добар потез.

Иван Проведел од тада констатно брани као први избор Сарија, па тако реномирани италијански лист планира да пусти Максимијана да напусти клуб почетком 2023. године. Мало је вероватно да ће моћи да га одмах продају и тако бар мало поврате новац, па је позајмица реалнија опција.

image