Спорт

"Новака морамо стално да побеђујемо, јер зашто би отишао у пензију док све осваја?"

Данац је имао прилике да савлада Србина, али истиче да његова генерација мора то да чини доста чешће ако мисли да преузме примат у светском тенису
"Новака морамо стално да побеђујемо, јер зашто би отишао у пензију док све осваја?"Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Новак Ђоковић је у понедељак започео 402. седмицу на врху АТП листе и то ће остати још најмање седам недеља, до завршетка Аустралијан опена. Освојио је три гренд слема и играо финале четвртог у 2023. години, па и даље апсолутно доминира светским тенисом.

Дански тенисер Холгер Руне каже да је срећан што је Србин и даље присутан на АТП туру, али истиче да он и његова генерација играча мора да се потруди да га натерају да се запита о одласку у пензију.

Упитан у подкасту Џима Конорса да ли сматра да је млађа генерација спремна да преузме примат, Руне нема дилему.

"Да, потпуно се слажем. Морам да се сложим и слажем се. Али чињеница је да је Новак освојио три од четири гренд слема ове године. Тако да не можемо да кажемо да га нема јер га треба победити не само једном, већ сваки пут. Покушаћу да га победим сваки пут, јер ако настави да осваја ове велике турнире, зашто би стао?", рекао је Руне.

Њему се заправо свиђа што је Новак и даље активан.

"Мислим, неће стати док га не победимо, што пре подигнемо ниво, пре ћемо преузети. Заправо ми се свиђа што је Новак још увек ту, јер знате, за нас младе играче је важно да стварно видите шта је стварни свет на неки начин, шта је права ствар, знате. Ако никада не доживите Роџера, Рафу или Новака, мислим да би нам нешто недостајало и мислим да Новак држи изузетно висок стандард који је нама од помоћи", казао је Данац.

Руне је тренутно осми тенисер света, а против Ђоковића има две победе и три пораза.

image