Спорт

Индијана и Њу Орлеанс у полуфиналу НБА купа

Почеле елиминационе утакмице у новом такмичењу које је од ове сезоне део најјаче лиге на свету
Индијана и Њу Орлеанс у полуфиналу НБА купа© Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Индијана пејсерси и Њу Орлеанс пеликанси први су полуфиналисти НБА купа.

Франшиза из Индијанаполиса у првом дуелу нокаут фазе савладала је Бостон, резултатом 122:112.

Екипа Рика Карлајла је до одлучујуће предности стигла у трећој четвртини коју је добила резултатом 37:21 и потом, снажном серијом у финишу, привела меч крају.

Најбољи у победничком саставу био је Тајриз Халибуртон који је комплетирао трипл-дабл са 26 поена, 10 скокова и 13 асистенција, док су се код Селтикса истакли Џејсон Тејтум са 32 поена, 12 ухваћених лопти и шест успешних додавања, односно Џејлен Браун, који је имао два поена мање.

Екипа из Масачусетса после овог пораза, будући да се резултати у Купу рачунају у скор регуларне сезоне, имају биланс 15-5, док је Индијана, након четвртог успеха у новом такмичењу, на 11 победа и осам пораза.

У другом мечу "пеликани" су били бољи од Сакрамента – 127:117.

Гости су надокнадили 15 поена минуса из прве четвртине и већ у другој дошли до двоцифреног вишка, а онда се нису освртали. Одбили су сваки налет "краљева" и стигли до тријумфа.

Предводио их је Брендон Инграм који је дуел завршио са 30 поена, осам скокова и шест асистенција.

На другој страни, Сакраменту није било довољно 30 поена Диарона Фокса, као ни трипл-дабл Домантаса Сабониса (26 поена, 13 скокова и 10 асистенција.

Индијана тако у "финалу Истока" у НБА купу чека победника дуела Милвоки бакс – Њујорк никс, док ће Пеликанси играти против бољег из дуела Лос Анђелес лејкерс – Финикс санс.

Те утакмице играју се у ноћи између уторка и среде.

image