Спорт

Хамад израста у правог шампиона: Захвалница громади Новаку, Виктору, Боћи и свим навијачима

Млади српски тенисер после великог успеха урадио нешто што потврђује да је шампион у настајању – захвалио се свим људима који су му помогли, али и верним навијачима
Хамад израста у правог шампиона: Захвалница громади Новаку, Виктору, Боћи и свим навијачимаGetty © Adam Pretty

Међедовић је сезону завршио је тријумфално освојивши Завршни турнир нове генерације (до 21 године) који је одржан у Џеди и који је окупио најбољих осам на свету.

"Драги пријатељи, након овог великог успеха желим свима вама који сте ме на било који начин подржавали и бодрили да се од срца захвалим", почео је Међедовић у саопштењу.

"Иако већина вас није могла бити на трибинама, ипак она топла људска брига и подршка дође до свакога и то када је најпотребнија. Та енергија која долази помаже и на терену где није довољна само физичка спремност већ и она унутрашња, за којом свако од нас трага. Ваша енергија је дошла до мене у најпотребнијем тренутку.

Хамад је подигао пехар који су неколико година раније освајали Стефанос Циципас, Јаник Синер и Карлос Алкараз.

"Иако је увек ризик побројати све људе и институције које су од мог почетка били ту као подршка, као помоћ и ослонац, који су ми дали непроцењиве савете, како оне спортске тако и оне, можда и важније - људске, желим посебну захвалност упутити мојим родитељима, својим сестрама, и моме брату Ецу, као и многобројној широј породици."

Захвалио се и људима који су му неизмерно помогли – Богдану Обрадовићу, Виктору Троицком и посебно Новаку Ђоковићу.

"Неизмерну захвалност и поштовање упућујем свом првом тренеру Едису, великом човеку и тренеру Боћи, моме тениском узору Новаку Ђоковићу који је већи човек него тенисер, а онда можете замислити каква је то громада од човека када је први рекет света, мом садашњем тиму са којим радим на челу са Виктором Троицким чија ми сарадња доста значи, а уједно смо остварили и најбоље резултате", додао је уз захвалницу институцијама које су биле уз њега.

У 2023. Међедовић је освојио челенџер титуле у Секешфехервару (Мађарска), Матхаузену (Аустрија) и Мајорци (Шпанија). Играо је и два полуфинала на турнирима из серије 250 (у Гштаду и Астани).

"Наравно, сваки спортски успех, па тако и мој, утемељен је на упорним, исцрпљујућим тренинзима и личном одрицању, неизбежан је и таленат или Божији дар како га осећам, а неопходна је и спортска срећа, која је овај пут била на мојој страни."

Почетком године био је 255. на АТП листи, а данас је 112. Дебитовао је у Дејвис куп селекцији Србије и остварио победу.

"Своју радост, срећу и успех делим са својим суграђанима у Новом Пазару, где је моја душа, али и у широком кругу пријатеља, комшија и дивних људи који су ме прихватили у Београду. Успеси и радости трају кратко, тако да одмах по повратку у Србију већ су испланиране нове припреме и тренинзи, па нисам у прилици одговорити многобројним позивима и жељеним прославама", закључио је Међедовић.

image