Спорт

Јокићеви промашаји, негативни рекорд, али и нови трипл-дабл у поразу Денвера

Необична утакмица најбољег кошаркаша на свету који ипак није успео да спречи пораз своје екипе
Јокићеви промашаји, негативни рекорд, али и нови трипл-дабл у поразу Денвера© Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

Никола Јокић одиграо је шутерски најслабију утакмицу у каријери, али је и поред тога успео да забележи трипл-дабл, овога пута у поразу Денвера од Лос Анђелес клиперса – 111:102.

Јокић је на паркету провео 37 минута и за то време постигао 22 поена, уз 15 скокова и 10 асистенција.

Иако би сваком другом кошаркашу у НБА лиги ово била једна од најбољих, момку из Сомбора је најгора утакмица у каријери по једном параметру.

Веома лоше је шутирао из игре, завршио је са учинком 9/32, а укупно 23 промашаја је највише колико је имао од доласка у Денвер 2015. године.

Девети пут ове сезоне је био двоцифрен у три статистичке категорије, а први испод њега је Лука Дончић са само четири такве утакмице.

Јокићу је ово био укупно 113. трипл-дабл у каријери.

Екипа Мајка Мелоуна са тако "лошим" Николом није могла да се надмеће са Клиперсима, који су се вратили из минуса од 17 поена и направили велики преокрет. То су учинили већ у другој четвртини коју су добили резултатом 40:21 и од тада је "моментум" био на њиховој страни, иако је "грумење" у неколико наврата враћало предност.

Јокић је дуго био на корак до трипл-дабла, да би у последњим секундама меча, до њега и дошао, захваљујући десетој асистенцији.

Поред њега, истакао се Џамал Мареј са 23 поена и шест успешних додавања, али су двоцифрени били још само Ерон Гордон (18) и Реџи Џексон са 14 поена.

Клиперсе је до тријумфа предводио Пол Џорџ са 25 поена, Џејмс Харден је комплетирао дабл-дабл са 20 поена и 11 асистенција, док су Кавај Ленард и Норман Пауел додали по 17.

Нагетси, који код куће још немају пораз ове сезоне, у гостима делују далеко рањивије – ово им је био осми неуспех у 13 мечева ван Колорада.

Наредни меч актуелни шампион игра у петак код куће са Хјустоном.

image