Спорт

"Краљ" је поново у финалу – Лејкерси ће се борити за трофеј у НБА купу

"Језерџије" имају прилику да освоје премијерни турнир у најјачој лиги света
"Краљ" је поново у финалу – Лејкерси ће се борити за трофеј у НБА купу© Tanjug/AP Photo/Ian Maule

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса први су финалисти НБА купа, пошто су у Лас Вегасу прегазили Њу Орлеанс пеликансе, резултатом 133:89.

Једна од најпопуларнијих франшиза у историји америчке кошарке бориће се за нови трофеј који је уведен од ове сезоне и то након једне од најбољих партија у години.

Лејкерси су потпуно прегазили "пеликане" на крилима невероватног Леброна Џејмса, који и са скоро 39 година игра као младић.

Екипа Дарвина Хема је у другом полувремену протутњала кроз ривала, а одлучујућу предност стекла у трећој четвртини, коју је добила резултатом 43:17. До краја се Лејкерси нису освртали и само су повећали коначну разлику.

"Краљ" Џејмс је био најбољи са 30 поена (9/12 из игре, 4/4 тројке, 8/8 пенали), пет скокова и осам асистенција, а све је то урадио за нешто више од 22 минута на паркету.

Остин Ривс је додао 17, док је Ентони Дејвис комплетирао дабл-дабл са 16 поена и 15 ухваћених лопти.

На другој страни, најефикаснији је био Марфи са 14 поена, једним више од Зајона Вилијамсона.

Тим из "града анђела" ће се за титулу у НБА купу борити са Индијаном, која је претходно елиминисала Милвоки баксе. Биће то прилика за нови пехар у витринама славног клуба, после чак 17 освојених у НБА лиги.

Такође, Леброн ће имати прилику да за још један корак у каријери у којој је четири пута освајао шампионски прстен, четири пута проглашаван МВП-јем регуларног дела сезоне, четири пута проглашаван МВП-јем финалне серије, 19 пута наступао на Ол-стару...

Финале је на програму у ноћи између суботе и недеље, такође у Лас Вегасу.

image