Спорт

Андреа стрепи да Алкараз не доживи Надалову судбину: Ђоковић и Федерер никад нису били повређени...

Некадашња немачка тенисерка забринута је за једног од најбољих играча данашњице
Андреа стрепи да Алкараз не доживи Надалову судбину: Ђоковић и Федерер никад нису били повређени...Getty © Sarah Stier

Андреа Петковић страхује да би Карлос Алкараз могао да доживи судбину Рафаела Надала, чију су каријеру обележиле тешке повреде.

Алкараз је крајем прошле сезоне имао повреду трбушног зида пред Завршни турнир у Торину, док је потом пропустио и Аустралијан опен због порблема са левом ногом.

Вратио се на тур, освојио Вимблдон, али је и током 2023. имао потешкоћа због различитих повреда.

"Исту ствар сам приметила код спортиста, код колега поред којих сам била у претходних 20 година", почела је Петковићева.

"Када се неко повреди у раној фази каријере, чини се да га повреда мучи и касније."

Девојка српског порекла упоредила га је са сународником Рафаелом Надалом, а дала је и пример његове двојице највећих ривала – Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

"Забринута сам за Алкараза јер се иста ствар годила и Надалу. Рафа је на почетку каријере имао тешку повреду, а после је увек имао повреде. Ако погледате играче попут Ђоковића и Федерера, они никад нису били повређени. Мислим да ако немате среће на почетку каријере, док још увек растете са том повредом, она има тенденцију да вам 'дође главе'."

Алкараз је годину завршио на другој позицији, а освојио је две титуле на мастерсима, једну "петстотку" и један турнир из серије 250.

image