Спорт

Лејкерси освојили НБА куп

Једна од највећих НБА франшиза тријумфовала у првом издању новог такмичења
Лејкерси освојили НБА куп© Tanjug/AP Photo/Ian Maule

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса освојили су први трофеј у НБА купу.

"Језерџије" су у финалу у Лас Вегасу пружили још једну изузетну партију и декласирали Индијану, резултатом 123:109.

Тако је екипа из "града анђела", након 17 титула у најјачој лиги света, у клупске витрине донела и пехар који ће од ове године бити саставни део такмичарске сезоне.

Лејкерси су ухватили форму у право време и, након убедљивог тријумфа над Њу Орлеансом у полуфиналу, пружили још једну сјајну партију.

Од почетка су имали предност, али она све до треће четвртине није била двоцифрена. Тада су отишли на +11, пре него што је уследио одговор и повратак Пејсерса.

Ипак, Леброн Џејмс и Ентони Дејвис су додатно притиснули папучицу гаса и средином последњег периода одвели Лејкерсе на 16 поена вишка.

Тиме су и сломили отпор противника и потом могли да прославе нови успех.

"Краљ" је добио признање за МВП-ја читавог турнира, али је најбољи играч финала убедљиво био Ентони Дејвис, који је дуел завршио са 41 поеном и 20 скокова. Џејмс је такође био одличан и комплетирао је дабл-дабл (24 поена и 11 скокова).

"Икс фактор" у овом мечу био је Остин Ривс који је додао 28 поена, а двоцифрени учинак имао је још Дианђело Расел са 13.

У пораженом саставу Халибуртон и Матурин су убацили по 20 поена.

Резултат у Лас Вегасу донео им је и скок на табели, па сада заузимају пету позицију на Западу са 14 победа и девет пораза, колико има и четвртопласирани Денвер.

Индијана је такође пета, али у Источној конференцији, са скором 12-8.

image