Спорт

Богдановић "наместио руку" и заблистао - ово је упозорење за Денвер

Атланта можда јесте изгубила у Филаделфији, али наредни сусрет против Јокићевих Нагетса могао би да донесе занимљив окршај двојице српских играча
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Кошаркаши Атланте уписали су пораз на гостовању у Филаделфији 114:125, упркос одличној партији капитена репрезентације Србије Богдана Богдановића.

Хокси су се током највећег дела сусрета држали против Севентисиксерса, али је домаћа екипа ношена Џоелом Ембидом и његових 38 поена и 14 скокова успела да одбије налет гостију.

Богдан Богдановић је показао јако добру игру са 20 убачених поена, девет скокова и две асистенције, па му је замало измакао "дабл-дабл" учинак. Некадашњи играч Партизана је убацио три тројке из 11 покушаја, али је за два поена био ефикаснији - 4/6.

Имао је Богдановић још расположених саиграча у Деандреу Хантеру (24 поена), Дежонтеу Мареју (20) и Садику Беју (16). Ипак, ништа није помагало поред доминантног Ембида и такође расположеног Тајриса Максија (30 поена).

Атланта је тако остала на скору 9-12 и тренутно су 10. тим Источне конференције, али је занимљиво да ће наредни сусрет играти у ноћи између понедељка и уторка баш против актуелних шампиона Денвера и њиховог лидера Николе Јокића.

Биће занимљиво видети хоће ли Богдановић и тада успети да "намести нишан".

image