Спорт

Петрић: Желим да Партизан доведем до финала Лиге конференције

Тренер црно-белих Гордан Петрић је на занимљив начин прокоментарисао европске обавезе које ће у фебруару очекивати његову екипу.
Петрић: Желим да Партизан доведем до финала Лиге конференције© YouTube/screenshot/FK Partizan Beograd

Светско првенство само што није почело, а клупски фудбал је већ увелико стављен на паузу. Исто је и са Суперлигом Србије. И фудбалери Партизана су на паузи која ће трајати до почетка фебруара, а црно-беле ће тада очекивати обавезе и у Лиги конференције.

Екипа Гордана Петрића се почетком месеца пласирала у нокаут фазу тог такмичења, а управо је тренер тима из Хумске говорио о великим жељама које би волео да испуни у том такмичењу.

Говорећи у "Партизановом подкасту", Петрић је причао о бројним темама. Али највише пажње привукле су његове речи о томе да би волео да црно-беле доведе до финала Лиге конференције.

Партизан ће у борби за осмину финала играти против молдавског Шерифа, а ово ће бити прилика да можда црно-бели први пут стигну чак и до четвртфинала. Али Петрићу ни то не мења много.

"Шериф је врло добра екипа, али и екипа са којом можемо да играмо. Циљ је да прођемо Шериф, али и следеће степенике где нас такође чекају јаке екипе", почео је тренер црно-белих.

"Ипак, четвртфинале само по себи не доноси ништа корисно – ни клубу, ни играчима, ни мени као тренеру. Оно што желим је да Партизан дође до финала и тамо испише историју! То би ме испунило и као човека и као тренера", закључио је Петрић.

Партизан ће у двомечу против Шерифа играти 16. и 23. фебруара 2023. године.

image
VV inauguration
banner