Спорт

Вазура: Партизан исплатио плате уз помоћ државе, Дуљај и Салдања остају

Црно-бели су такође прошли и УЕФА мониторинг од ког им крајем сезоне зависи добијање лиценце за учешће у европским такмичењима
Вазура: Партизан исплатио плате уз помоћ државе, Дуљај и Салдања остају© Dusan Milenkovic/ATAImages

Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура рекао је после промоције клупског календара за 2024. годину да је држава помогла да се добије УЕФА лиценца.

Он је истакао и да ће Игор Дуљај остати тренер екипе у пролећном делу сезоне, као и да Матеус Салдања неће бити продат упркос богатим понудама.

"Успели смо да изађемо на крају са платама, захваљујући држави, желим да им се захвалим на помоћи. Захваљујући држави обезбедили смо да прођемо УЕФА мониторинг. Сад морамо сами да урадимо, да направимо трансфере који неће реметити клуб, како би обезбедили финансије. Нико неће отићи без одоборења спортског директора и стручног штаба", истакао је Вазура у обраћању медијима.

Осврнуо се и на прелазни рок.

"Знам да јавност, као и навијачи воле да доведемо 23 играча, али једноставно то није ни добро ни могуће. Дошло је 11 играча, у разговору са спортским директором и тренером, они знају које још позиције фале, то није много играча, већ два или три. Још, ако неко оде", додао је Вазура.

Истакао је генерални директор да је приоритет крилни нападач.

"Знамо неку позицију коју сигурно доводимо, а то је крилни нападач, тражимо и скаутирамо дуже времена, видећемо какве су нам могућности и колико ћемо да имамо пара да уложимо у таквог играча."

Истакао је Вазура на крају да клуб нема простора за грешке.

"Партизан је уложио доста пара у јулу, купио је пар играча, али и кад дођу бесплатно, то није бесплатно, пошто траже веће плате. Не смемо да журимо и правимо грешке. Нисмо их направили у јулу, иако су нас критиковали да је Партизан довео Салдању који је у Азербејџану дао један гол, сад исти ти медији пишу да је на излазним вратима. Неће отићи из Партизана, остаје, као и цео костур тима", закључио је Вазура.

image