Спорт

Обрадовић: Очекујемо изванредни Макаби, за нас је свака утакмица као мало финале

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је сваки меч за црно-беле до краја регуларног дела сезоне у Евролиги као мало финале
Обрадовић: Очекујемо изванредни Макаби, за нас је свака утакмица као мало финале© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан ће у петак од 20.30 часова у Штарк арени дочекати Макаби у 21. колу Евролиге.

Црно-бели су у уторак у 20. колу Евролиге у гостима поражени од Фенербахчеа резултатом 91:76, док је Макаби у Београду савладао Виртус 95:78.

"Њима је све лако. Нон-стоп су у Београду тако да немају путовање. Гледали смо утакмицу, коју су играли против Виртуса, доминирали су и одиграли заиста изванредно. Очекујемо такав Макаби, тешку утакмицу, имају квалитет. Могу да играју са два висока играча, са четири мала. Имају кошаркаше, који су способни да играју један на један, да решавају. Имају и шутере, офанзивни скок је оно што их краси већ дужи низ година", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Макаби је 5. октобра прошле године у првом колу Евролиге победио Партизан у Тел Авиву резултатом 96:81.

"Што се тиче нас, разговарали смо са играчима, показали смо им неке детаље са претходне утакмице са Фенербахчеом, где смо један период играли изванредно, а онда веома хладно. Разлози за то су, с обзиром да је Фенербахче наставио да игра на исти начин, искључиво концентрација и оно што је кошарка - реакција на одређене ситуације на утакмици. Видећемо како ће то изгледати на дуелу са Макабијем. Наравно да нам је важна утакмица, знамо да има још 14 кола до краја. Свака утакмица до краја за нас је условно речено неко мало финале", додао је тренер Партизана.

Најтрофејнији европски тренер је истакао да су сви играчи Партизана осим Алексе Аврамовића одрадили тимски тренинг.

"Мислим да ће од следећег тренинга и Аврамовић да буде у стању да крене да ради пет на пет, али то је тек почетак. Видећемо како ће се осећати и у каквом ће стању бити", закључио је Обрадовић.

Партизан је на последњих пет мечева у Евролиги забележио четири пораза.

Макаби се налази на шестом месту на табели Евролиге са 12 победа и осам пораза, док је Партизан десетој позицији са скором 10/10.

image