Спорт

Партизан у трансу до сулуде победе - Арена и са "минус 24" прогутала Макаби

Екипи Жељка Обрадовића је у једном тренутку претила права катастрофа, али су црно-бели стигли до огромног тријумфа и 11. победе у Евролиги ове сезоне
Партизан у трансу до сулуде победе - Арена и са "минус 24" прогутала Макаби© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана савладали су Макаби у спектакуларном преокрету у Београдској арени 88:79, упркос томе што су већ после првих пет минута утакмице имали 16 поена заостатка.

Црно-бели као да се на старту меча нису појавили пред 20.000 својих навијача, па су Израелци без већих проблема успели да у једном тренутку стигну и до 24 поена разлике.

Али у Арени је уз праву подршку све могуће. Мало се пробудио Партизан у другој четвртини, показао прве обрисе оне праве енергије, но, осам тројки Макабија задржао их је на чак 16 поена заостатка после првих 20 минута игре.

А онда у наставку - рапсодија. Убацио је Партизан у шесту брзину, Макаби се изгубио у вртлогу Арене, па су црно-бели већ до краја треће деонице успели да изједначе резултате. Само у тих 10 минута су славили 31:15.

Наставили су пулени Жељка Обрадовића сјајно и у четвртој четвртини. Тројке Смаилагића, Јарамаза и Доужера практично у низу сломиле су све наде Макабија, који у другом полувремену није погодио ниједан шут за три поена.

На крају је Пи-Џеј Доужер завршио меч са 23 поена, Џејмс Нанели је уз 20 имао и девет скокова, док је двоцифрен био и Бруно Кабокло са 11 поена. На сусрет је у последњој секунди печат тројком ставио и капитен Кевин Пантер, за сигуран тријумф са ивице понора.

У Макабију је најбољи био Вејд Болдвин са 19 поена, док је Роман Соркин убацио 14 поена.

  • 12. јан 2024 • 22:36

    22:36

    Крај - победа Партизана 88:79 после огромног преокрета!

    Велика победа Партизана у Београдској арени, након што су отворили меч катастрофално. Било је 16:0 за Макаби на почетку, било је у једном тренутку и 24 поена предности, али све то су црно-бели надокнадили.

    Успели су да остану смирени у завршници, имали мало среће и са промашајима гостију, да би стигли до изузетно важне победе и сада црно-бели имају скор 11-10 у Евролиги!

  • 22:22

    35' - Партизан води 80:71

    Оде и последњи тајм-аут за Макаби сада, јер Партизан има девет поена предности. Нова тројка Доужера из ћошка, потом погодак Пантера са полудистанце и то је серија 13:2 црно-белих.

    У другом полувремену резултат је 44:19 за Партизан!

  • 22:14

    32' - Тројке Јарамаза и Смаилагића за 75:69

    "Исекле" су мало судије играче Партизана спорном одлуком, али онда серија Партизана 5:0 и то после важне тројке Алена Смаилагића, а онда у наредном нападу и Огњен Јарамаз постиже тројку за серију 8:0 и шест поена предности.

  • 22:05

    Крај треће четвртине: Партизан - Макаби 67:67

    Одлична одбрана Партизана, а онда у контри Зек Ледеј успева да закуца под фаулом, па је завршио и на линији за слободна бацања. Погодио је Ледеј и донео Партизану три поена предности.

    Ово је био уједно и први пут да је Партизан повео на мечу, на 40 секунди пре краја треће четвртине.

    До краја деонице, Болдвин је погодио једно бацање за Макаби, Јарамаз на другој страни промашио шут за три поена, а онда Болдвин погађа уз звук сирене за изједначење.

    Страшна четвртина Партизана - 31 убачен поен и то без Пантера и Доужера!

  • 21:55

    Спектакл у Арени - Партизан изједначио на 60:60

    Још једном је Урош Трифуновић погодио важну тројку да врати Партизан на шест поена заостатка. Нанели потом погађа са линије пенала, а после грешке Макабија у нападу, Ледеј погађа тројку за 58:60.

    После нове одличне одбране црно-белих, и Ледеј погађа са полудистанце за изједначење - 60:60, а било је 24 поена предности за госте.

  • 21:46

    25' - Партизан је пришао на 51:56

    Коначно Партизан успева да сведе предност ривала на нешто подношљивије. Кабокло у серији поена, погађа и Нанели два пута у низу за два, а онда одмах и за три поена и то је само пет поена заостатка на 15 минута до краја сусрета.

    За сада 15:4 у овој деоници за црно-беле.

  • 21:20

    Крај првог полувремена - 36:52 за Макаби

    Таман је Партизан успео да се спусти на 31:44 и 13 поена заостатка. Ипак, две тројке у последњих 40 секунди друге четвртине, обе Блата, казниле су поново црно-беле.

    Пи-Џеј Доужер је најбољи на терену са 16 поена, Нанели је убацио 10, али мораће Партизан са још других играча да се разигра ако мисле да у другом полувремену стигну до великог преокрета.

    Чак осам тројки Макабија и то додатно отежава посао црно-белима.

  • 21:13

    18' - Нанели погађа тројку за 29:44

    Друга тројка Нанелија, због које Макаби тражи други тајм-аут у овој четвртини. Ово је серија 14:5 за црно-беле, којом су успели да се "спусте" на 15 поена заостатка.

    И даље је то далеко од онога где црно-бели желе да буду, али се бар коначно види нека енергија у Обрадовићевој екипи.

  • 20:58

    14' - Настављају се проблеми за Партизан (15:39)

    И у другој четвртини све по старом, води Макаби 10:4 у прва три и по минута наставка. Тројке Веба и Кливленда су направиле проблем, а додатни проблем је и што Кевин Пантер има већ три личне грешке.

    Невероватно лоша одбрана црно-белих, а уз то је и напад безидејан и без енергије.

  • 20:50

    Крај прве четвртине - најгорих 10 минута Партизана ове сезоне

    Резултат је 29:11 за Макаби, не памти се овако лоша игра Партизана који како је почео меч, добро да је и постигао 11 поена.

    Са друге стране, у одбрани такође ништа не функционише, па су се разиграли Лоренцо Браун са седам поена, Роман Соркин са шест и Џош Нибо са пет. Много посла ће имати Жељко Обрадовић да продрма екипу.

image