Спорт

Црвена звезда против Басконије и Душка Ивановића за наставак сјајне серије у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде против шпанске Басконије настављају такмичење у Евролиги. Црвено-бели су у серији одличних резултата у елитном такмичењу, а у госте им стиже одличан тим предвођен бившим тренером београдског клуба, Душком Ивановићем. Кретање резултата са меча у Штарк арени можете пратити на нашем порталу
Црвена звезда против Басконије и Душка Ивановића за наставак сјајне серије у Евролиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Утакмица 22. кола Евролиге између Црвене звезде и Басконије игра се од 19 сати у Штарк арени.

"Играмо против тима који игра одлично на гостовањима и има одличан скор. Ако не будемо са добрим приступом, неће бити добро. Морамо да прихватимо да се суочавамо са њима као тимом, невезано за то ко су им најбољи кошаркаши попут Маркуса Хауарда", рекао је тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос уочи меча са Басконијом.

Тренер Басконије Душко Ивановић водио је Црвену звезду прошле сезоне, а на почетку ове је смењен због лоших резултата.

"Срећан сам што се враћам у Београд. Био сам у одличном тиму, са дивном публиком. Имам много пријатеља у том граду, заиста сам срећан што се враћам тамо, иако ћемо патити током меча. Црвена звезда има најталентованији тим у Европи", изјавио је Ивановић.

Црвена звезда се тренутно налази на 13. месту на табели Евролиге са девет победа и 12 пораза, док је Басконија на десетој позицији са скором 11/10.

Црвено-бели су уписали четири победе у последњих пет мечева у елитном такмичењу и налази се надомак пласмана на позицију која води у плеј-ин.

У првом мечу два клуба ове сезоне, Басконија је у 13. колу Евролиге осмог децембра прошле године победила Црвену звезду резултатом 87:85.

Ток меча и кретање резултата са меча између Звезде и Басконије можете пратити на нашем порталу.

image
VV inauguration
banner