Спорт

Дијаш: Португалија мора да се фокусира на Мундијал, а не на Роналда

Фудбалски репрезентативац Португалије Рубен Дијаш изјавио је да његови саиграчи морају да се фокусирају на Светско првенство у Kатару, а не на сукоб Kристијана Роналда са Манчестер јунајтедом, преносе португалски медији.
Дијаш: Португалија мора да се фокусира на Мундијал, а не на РоналдаGetty © Octavio Passos / Stringer

Роналдо се нашао у центру пажње пошто је прошле недеље у интервјуу, који је дао британском новинару Пирсу Моргану, критиковао челнике Манчестер јунајтеда, менаџера Ерика тен Хага и саиграче.

"Мислим да смо о томе довољно причали, нема много шта да се дода. Kао екипа сада морамо да се концентришемо на Мундијал, а не на друге ствари", рекао је Дијаш на конференцији за новинаре у Дохи.

Португалија се на Мундијалу налази у групи Х са селекцијама Уругваја, Јужне Kореје и Гане. Португал ће у четвртак од 17 сати играти против Гане.

"Kонцентрисани смо на победу против Гане. Најбољи начин да победите је да се концентришете само на сваки наредни меч. Гана је физички јак тим, али и психички. Имају фудбалере који играју на врхунском нивоу у Европи. Свесни смо да нас чека врло опасна екипа, али знамо шта нас чека", закључио је Дијаш, који је за Португал одиграо 40 утакмица.

image