Спорт

Емотивно вече у Сан Франциску - "Ратници" се опростили од Милојевића, па прегазили Атланту

Кошаркаши Голден Стејта савладали су екипу Атланте 134:112 у својој првој утакмици откако је преминуо помоћни тренер "Ратника" Дејан Милојевић. Играчи и стручни штаб домаће екипе опростили се од Декија, Богдан Богдановић у противничкој екипи убацио 17 поена
Емотивно вече у Сан Франциску - "Ратници" се опростили од Милојевића, па прегазили АтлантуGetty © Ezra Shaw

Дејан Милојевић је премионуо 17. јануара од последица срчаног удара, а његови Вориорси одиграли су први меч у НБА лиги од тада и врло убедљиво савладали екипу Атланте 134:112.

Вероватно је многим резултат утакмице био у другом плану, пошто је вече у "Чејс центру" у Сан Франциску у потпуности било посвећено српском тренеру, који је као помоћник Стива Кера радио од 2021. године.

Управо се Кер у име организације обратио навијачима и још једном поновио колико је српски тренер значио стручном штабу екипе из Калифорније, која је 2022. године освојила шампионски прстен.

Уследиле су овације за Декија, а сви играчи домаће екипе на загревању су носили дресове са презименом српског тренера.

Пре утакмице са разгласа је интонирана и српска химна, а свечаном тренутку присуствовали су и чланови гостујуће Атланте, међу којима и Богдан Богдановић и помоћни тренер Игор Кокошков.

Што се саме утакмице тиче, Голден Стејт је, после изједначеног првог полувремена, исход преломио у наставку, пошто је Хоксе задржао на само 44 постигнута поена.

Најефикаснији у победничком тиму били су Стеф Кари и Џонатан Куминга са по 25 поена, док је Клеј Томпсон додао 24. У пораженој екипи најбољи је био Дежонте Мари са 23 поена, док је Богдановић додао 17.

"Ратници" су тек 12. на Западу, а Атланта 10. у Источној конференцији НБА лиге и обе екипе ће се до краја регуларног дела такмичења жестоко борити за пласман у плеј-ин.

image