Спорт

"Ђоковић је пре две недеље био најбољи икада, а сад причају да је готов... Смешно!"

Француска тенисерка Каролин Гарсија искористила је прилику да истакне исувише нагле закључке на штету Новака Ђоковића због његовог пораза у полуфиналу Аустралијан опена
"Ђоковић је пре две недеље био најбољи икада, а сад причају да је готов... Смешно!"Getty © Daniel Pockett / Stringer

Новак Ђоковић није успео да освоји 11. Аустралијан опен у каријери, после пораза у полуфиналу турнира прошле седмице од потоњег шампиона Јаника Синера. Тако је прекинут његов период од шест година без пораза у Мелбурну, што је светске медије довело до закључака да је можда кренуо пад најбољег тенисера у историји.

Ђоковић ускоро пуни 37 година, а и даље је први тенисер на свету, упркос чињеници да игра далеко мање турнира од својих ривала. Ту дволичност светских медија и Србинових критичара потрудила се да истакне и француска тенисерка Каролин Гарсија.

Тренутно 20. тенисерка на ВТА листи огласила се на свом "Икс" (Твитер) налогу и указала на то како се извештавање о тенису мења искључиво на основу онога што се последње догодило. Како је Ђоковић доживео пораз на гренд слему, тако се променило и писање о њему.

"Листала сам друштвене мреже и практично, Ђоковић је био најбољи тенисер свих времена пре две недеље. Био је још увек тако млад, кретао се невероватно за своје године, ишао је ка још једном гренд слем трофеју, права инспирација. А сада је превише стар, налазимо се у потпуно новој ери, он је готов с тенисом. То је смешно", написала је Гарсија, полуфиналисткиња Ју-Ес опена из 2022. године.

Ђоковић је после Аустралијан опена и даље водећи на АТП листи и сада у својој близини има чак тројицу тенисера, али је извесно да ће остате најбољи играч света још неко време.

image