Спорт

Богдановић наставио са далекометном паљбом, али су "јастребови" оборени

Франшиза из Џорџије доживела први пораз након четири узастопна тријумфа
Богдановић наставио са далекометном паљбом, али су "јастребови" оборениGetty © Kevin C. Cox

Кошаркаши Атланте изгубили су у кошгетерском обрачуну од Лос Анђелес клиперса у ноћи између понедељка и уторка – 149:144.

Хокси су се добро држали у једној од утакмица сезоне, али нису имали снаге да задрже предност и поклекли су у финишу.

Српски репрезентативац Богдан Богдановић на паркету је провео нешто више од 26 минута и за то време постигао 16 поена (6/12 из игре), имао три скока, шест асистенција и једну украдену лопту.

Богдановић је наставио серију тројки, погодио је четири далекометна шута из осам покушаја и тако наставио низ. Тренутно је најбољи тројкаш Источне конференције са 149 погодака, а ово му је била 59. утакмица са барем једном погођеном тројком, што је други најдужи низ у историји клуба.

Дуел две екипе обиловао је преокретима, нападачки су и једни и други били изузетно расположени, те ниједна четвртина није завршена са мање од 65 поена. У последњој је убачено чак 90.

Домаћин је успео да се током трећег периода врати из двоцифреног минуса, стигао и до предности, али није било снаге да се такав ритам одржи до краја. Клиперси су у завршници додали гас и остварили победу.

Поред капитена Србије, у редовима "јастребова" истакли су се Хантер са 27 поена, Тре Јанг који је комплетирао дабл-дабл (25 поена и 12 асистенција), односно Дежонте Мареј који је меч завршио са 21 поеном.

Победнички тим предводио је Кавај Ленард са 36 поена, одличан је био Џејмс Харден којем је два скока недостајало за трипл-дабл (30 поена, осам ухваћених лопти и 10 успешних додавања), док се Пол Џорџ зауставио на 18.

Клиперси су задржали треће место Запада са 34 победе и 15 пораза, а Атланта је и даље десети тим Истока са скором 22-28.

image