Спорт

Јовића упоређују са легендом Милана: "Ибрахимовић је луд за њим!"

Српски нападач је на последњих седам утакмица постигао пет голова и један је од најзаслужнијих за добру серију "росонера"
Јовића упоређују са легендом Милана: "Ибрахимовић је луд за њим!"Getty © KONTROLAB / Contributor

Лука Јовић коначно пуни новинске ступце због онога што ради на терену и постаје један од хероја Милана.

Некадашњи нападач Црвене звезде је након експлозије у Ајнтрахту из Франкфурта обезбедио трансфер у мадридски Реал, али као да је његова каријера тамо заустављена.

Дуго се тражио, имао неславну епизоду и у Фјорентини, пре доласка на "Сан Сиро", где је коначно почео да показује свој таленат.

Јовић је у последњих седам мечева постигао пет голова, од којих су неки били изузетно важни, попут овог последњег у дуелу са Фрозинонеом.

Минут пошто је добио прилику у екипи Стефана Пиолија, нашао се на правом месту и затресао мрежу ривала, доневши тако тријумф свом тиму од 3:2.

Због тога је колумниста угледног италијанског листа "Коријере дела Сера" Карлос Пасерини нахвалио српског репрезентативца који има просек од једног поготка на сваких 103 минута за Милан. Пасерини је Луку упоредио са легендарним нападачем "росонера" Данијелеом Масаром.

"Он је нови Данијеле Масаро", пише у тексту "Коријере дела Сера".

"Улази са клупе и погађа. Дошао је последњег дана прелазног рока као мистериозни објекат, преурањено обележен као промашај, а сада је додатна снага у нападу. Дочекао је своју освету."

Масаро је играо за Милан од 1986. до 1995. године и на 229 утакмица постигао 56 голова. Освојио је четири титуле шампиона Италије, две Лиге шампиона, три УЕФА Суперкупа, два Интерконтинентална купа...

Са репрезентацијом Италије је био првак света 1982. године, а био је члан "азура" и када су стигли до финала Мундијала 1994. Промашио је један од пенала који су донели титулу Бразилу.

"Ибрахимовић је луд за њим", закључје Пасерини у својој колумни.

Чувени Швеђанин је по окончању каријере постао саветник у Управном одбору Милана и управо би он могао да буде кључна фигура за будућност Србина.

Јовићу уговор истиче на крају сезоне, али Милан има опцију да га продужи до 30. јуна 2027. године.

image