Спорт

Руне је направио хаос од своје каријере, али не одустаје од великих циљева

Момак којег су због стила игре и вртоглавог успона прозвани "нови Ђоковић" већ неко време не повлачи добре потезе
Руне је направио хаос од своје каријере, али не одустаје од великих циљеваGetty © Morgan Hancock / Stringer

Дански тенисер Холгер Руне изјавио је да ће ускоро саопштити име новог тренера и додао да и даље има велике амбиције и циљеве.

Руне је остао без два тренера у року од месец дана, пошто су из тима отишли Зеверин Лути, који је некада водио рачуна о Роџеру Федереру, односно Борис Бекер.

Бекер је у уторак на друштвеним мрежама објавио да се растаје од младог Данца јер није могао да добије приступ тенисеру за који верује да је неопходан за даљи напредак.

Тако се распао Холгеров супертим који је склопљен почетком децембра, али није преживео ни пуна два месеца.

У међувремену, објављено је да његова мајка Анеке, која држи све конце Рунеове каријере у својим рукама, неће више бити одговорна за однос са медијима, па ће бригу о томе преузети нека од већих менаџерских компанија.

Међутим, то не значи да се она потпуно повукла, а према учесталим отказима тренера, може се претпоставити да је она камен спотицања у читавој причи.

"Као што знате, пробао сам неколико различитих тренерских комбинација у последњих 12 месеци. После рада са истим стручњаком 15 година, није лако наћи перфектну сарадњу из прве. И даље имам исте велике амбиције и циљеве, зато су ми потребни људи који ме познају и којима могу да верујем да бих остварио своје циљеве", истакао је Руне.

Данац је тренутно седми играч на АТП листи.

"Потребни су ми људи који могу да буду са мном све време. Већ сам почео да их тражим и ускоро ћу да објавим њихова имена."

Момак из предграђа Копенхагена експлодирао је током 2022. године, када је џиновским корацима стигао у Топ 10.

Освојио је и мастерс у Паризу, победом управо над Ђоковићем, а то му је један од четири освојена трофеја у каријери.

Ипак, последњу је освојио у априлу прошле године у Минхену, након чега је уследио велики пад, упркос чињеници да је дошао до четврте позиције на АТП ранг-листи, што му је најбољи пласман у каријери.

Имао је велику серију пораза после сезоне на трави, а и на гренд слемовима није показао константност јер му је најбољи резултат четвртфинале на Ролан Гаросу и Вимблдону.

image
VV inauguration
banner