Спорт

Евролига: Нема доказа да је Звезда оштећена против Жалгириса

Челници Евролиге издали су саопштење у којем се наводи да Црвена звезда није оштећена против Жалгириса, пошто "нема доказа" да је Кинан Еванс у финишу меча газио линију

Доста прашине подигло се у европској кошарци након меча Црвене звезде и Жалгириса у Београду.

Српски клуб је сматрао да је кошаркаш гостију у финишу меча, газио линију половине терена и да је требало да буде досуђен посед за црвено-беле.

Навијачи тима са Малог Калемегдана су видно били незадовољни суђењем, због чега су арбитре након меча испратили уз звиждуке, али и предмете којима су их гађали.

Ипак, Евролига је издала саопштење да Звезда није оштећена.

"Са преосталом 21,1 секундом на сату за игру, Довидас Гедраитис убацује лопту из предњег поља Жалгириса до Кинана Еванса. Еванс прима лопту и додаје је до Томаса Димше над којим је направљена лична грешка. Судије су утврдиле да Еванс није стао на линију средине терена током свог поседа, стога није досуђен прекршај у задњем пољу. Одељак за суђење кошаркашке Евролиге прегледао је више доступних углова камере за утакмицу и није пронашао никакве јасне и уверљиве визуалне доказе да је Еванс стао на линију средишњег терена, стога је утврђено да је судијско особље правилно поступило,“ наводи се у саопштењу.

Жалгирис је победио у Београду 93:91, чиме је Звезда испустила можда и последњу шансу у борби за места које воде у плеј-ин фазу такмичења.

image
VV inauguration
banner