Спорт

Петрић зна шта је предност Чукаричког: Растерећенији смо од Звезде

"Брђани" гостују у суботу на стадиону "Рајко Митић" и желе да поново изненаде шампиона Србије
Петрић зна шта је предност Чукаричког: Растерећенији смо од Звезде© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер фудбалера Чукаричког Гордан Петрић изјавио је пред утакмицу против Црвене звезде да његов тим очекује занимљив меч.

Фудбалери Чукаричког у суботу од 16.00 часова гостују шампиону Србије у утакмици 22. кола Суперлиге Србије.

"У почетку је увек неизвесно, после припрема је питање како ће екипа реаговати у првим званичним утакмицама. Одиграли смо два меча, један на страну, у Сурдулици, мало ко је очекивао да ћемо тамо победити са 3:0. Баш због те неизвесности коју сам поменуо, и ми и Радник смо променили неколико ствари у екипи. Стекли смо сигурност, али против Железничара смо били превише нервозни у већем делу утакмице. Ривал је показао да је прилично неугодан, али смо узели шест бодова из два кола", истакао је Петрић на конференцији за новинаре.

Додаје да ће његов тим бити растерећенији у сутрашњем мечу.

"Што се тиче пуног стадиона, имају ови момци већ доста искуства, између осталог и ове сезоне у европским сусретима. Не може то да буде оправдање, може само да им буде мотив више. Од како сам дошао овде, увек им тражим да се растерете, па ће тако бити и пред ову утакмицу. Не смеју да буду нервозни, али морају да преузму одговорност. Биће то занимљива утакмица за оба тима. Они су у већем морању од нас, можда и то буде наша шанса", констатовао је Петрић.

Задовољан стартом другог дела шампионата је и голман Чукаричког Ненад Филиповић.

"После шест освојених бодова на старту пролећног дела шампионата, са великом дозом самопоуздања идемо на гостовање Црвеној звезди. Јесу утакмице против вечитих ривала мало другачије, ипак се ради о најбољим тимовима у нашој лиги. Сви играчи имају додатни мотив да се докажу. Резултатски, бодови у овом мечу вреде више, али зна се шта доносе евентуалне победе против Звезде или Партизана", закључио је Филиповић.

image
VV inauguration
banner