Спорт

Ужасне сцене - фудбалер завршио у коми: Доживео ударац у 1. минуту, па пребачен у болницу

Фудбалер Бордоа је у једном дуелу извукао дебљи крај, толико да је завршио у операционој сали
Ужасне сцене - фудбалер завршио у коми: Доживео ударац у 1. минуту, па пребачен у болницуGetty © Sylvain Lefevre / Contributor

Ужасне сцене виђене су у суботу увече на утакмици Друге лиге Француске, где је нападач Бордоа Алберт Елис доживео тешку повреду само 34 секунде од почетка меча.

Елис је на старту меча против Генгана доживео ударац у главу и како јавља "Екип", 28-годишњак из Хондураса је 50 минута након сусрета био пребачен у операциону салу и стављен у индуковану кому.

Елис се сударио главом о главу са Донатијеном Гомисом из Генгана, па је меч био прекинут. Чак осам минута му је указивана помоћ на терену, пре него што је на носилима изнесен са стадиона.

Он је пребачен у болницу и у том тренутку је још увек био свестан, али како наводи "Екип" доживео је тешке повреде главе. За сада је стабилно, породица је уз њега у болници и после захвата и индуковане коме његово стање се прати и чекају се први резултати.

"Мислим да је он први ударио лопту, а онда сам ја ударио њега. Ја сам такође био ошамућен на секунду, а он је пао у несвест. Надам се да је добро", рекао је после меча Гомис, играч који га је ударио.

Алберт Елис је каријеру почео у родном Хондурасу где је наступао за Олимпију, а затим је у Мексику потписао за Монтереј. У МЛС-у је играо за Хјустон Дајнамо, а затим за Боависту пре него што је прешао у Бордо. За репрезентацију Хондураса је на 60 мечева дао 13 голова.

image